NA24.no


BILLIGERE: Prisene på fleksible billetter falt med 5,6 prosent, mens billetter med liten eller ingen fleksibilitet gikk 5,1 prosent ned i pris. 
BILLIGERE: Prisene på fleksible billetter falt med 5,6 prosent, mens billetter med liten eller ingen fleksibilitet gikk 5,1 prosent ned i pris.  Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Flybillettene blir billigere

Sist oppdatert:
Prisene på flybilletter falt med 5,3 prosent fra andre til tredje kvartal i år, ifølge SSB.

Det har blitt billigere å fly: Prisene på fleksible billetter falt med 5,6 prosent, mens billetter med liten eller ingen fleksibilitet gikk 5,1 prosent ned i pris, viser kvartalstallene for transport og lagring fra Statistisk sentralbyrå.

Les også: Slik svindler de til seg billigere flybilletter: - Vi vil følge nøye med

Fleksible billetter dyrere

Fra tredje kvartal i fjor til samme periode i fjor falt prisene på flybilletter med 0,1 prosent.

Her er det fleksible billetter som trekker ned, mens prisene på billetter med mindre fleksibilitet – omtalt som privatreiser – økte med 1,5 prosent.

Her ser du prisutviklingen de siste årene:

Les også: Flyselskaper kutter innenlandsruter og reduserer tilbud

- Ser konkrete konsekvenser

Tidligere denne måneden sa både SAS og Norwegian at de kutter i rutetilbudet sitt som følge av den nye flypassasjeravgiften på 80 kroner per flybillett.

– Vi begynner nå å se helt konkrete konsekvenser av flypassasjeravgiften, sa kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen, til Aftenposten.

Flyselskapet reduserer ruten Oslo-Alta og har varslet nedleggelse av Ålesund-London og en rekke direkteruter fra Værnes.

- Opplever svikt

Konkurrenten SAS merker også reduksjon av antall passasjerer og kommer til å redusere tilbudet fram mot sommeren.

– Vi opplever en viss svikt i etterspørselen som følge av flypassasjeravgiften. Vi holder nå tilbake det som ville vært spennende planer for 2017, blant annet flere direkteruter ut fra Oslo lufthavn, sier kommunikasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til avisen.


Har du sett disse videoene?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere