NA24.no

Flyktningekostnad per nordmann = 72.000 kroner


Illustrasjonsbilde: En gruppe asylsøkere som har kommet over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes.
Illustrasjonsbilde: En gruppe asylsøkere som har kommet over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Immigrasjonsbølgen koster hver nordmann 72.000 kroner over de neste seks årene, ifølge Finansavisen.

Prisen må betales i form av enten høyere skatt eller lavere kapasitet og kvalitet på ulike velferdstilbud, skriver Finansavisen.

Ifølge avisen, innebærer regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet, en ekstrakostand på 85 milliarder kroner de neste seks årene.

Finansavisen har gått gjennom tallene, og mener den reelle regningen kan bli fire ganger høyere - cirka 374 milliarder kroner.

Det tilsvarer 72.000 kroner per innbygger i Norge. Ifølge Finansavisen representerer kostnaden en utgift på 4000 kroner måneden de neste seks årene for en norsk småbarnsfamilie på fire.

Ifølge Finansavisen underestimerer regjeringen kostnaden ved å ikke ta med SSBs tall for flyktningekostnader. Regjeringens beregning har kun tatt hensyn til kostnadsanslag fra UDI og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI).

- De alle fleste av disse kostnadskomponentene er ikke med i de effektene vi beregner, sier seniorforsker i SSB Erling Holmøy til Finansavisen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere