*Nettavisen* Økonomi.

Flyktningekostnad per nordmann = 72.000 kroner

Illustrasjonsbilde: En gruppe asylsøkere som har kommet over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Immigrasjonsbølgen koster hver nordmann 72.000 kroner over de neste seks årene, ifølge Finansavisen.

04.11.15 08:50

Prisen må betales i form av enten høyere skatt eller lavere kapasitet og kvalitet på ulike velferdstilbud, skriver Finansavisen.

Ifølge avisen, innebærer regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet, en ekstrakostand på 85 milliarder kroner de neste seks årene.

Finansavisen har gått gjennom tallene, og mener den reelle regningen kan bli fire ganger høyere - cirka 374 milliarder kroner.

Det tilsvarer 72.000 kroner per innbygger i Norge. Ifølge Finansavisen representerer kostnaden en utgift på 4000 kroner måneden de neste seks årene for en norsk småbarnsfamilie på fire.

Ifølge Finansavisen underestimerer regjeringen kostnaden ved å ikke ta med SSBs tall for flyktningekostnader. Regjeringens beregning har kun tatt hensyn til kostnadsanslag fra UDI og Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI).

- De alle fleste av disse kostnadskomponentene er ikke med i de effektene vi beregner, sier seniorforsker i SSB Erling Holmøy til Finansavisen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag