Gå til sidens hovedinnhold

Flyr i flint over billig-fly

Bjørn Kjos vil gi deg billigere flybilletter. Det provoserer.

Organisasjonen Framtiden i våre hender mener flyselskapet Norwegian gir samfunnet en helt feil signaleffekt når de setter ned billettprisene.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg syntes dette gir en helt gal signaleffekt når vi allerede vet hvor skadelig flytrafikk er. Norwegian burde heller innføre klimabilletter, sier Steinar Lem i Framtiden i våre hender til NA24.

Bør innføre klimabilletter
Han oppfordrer selskapet til å komme erkekonkurrenten i forkjøpet.

- Å sette ned prisene før å øke andelen reisende er hva man kan forvente av bedrifter som kun er opptatt av profitt. Norwegian bør heller satse på å komme SAS Braatens i forkjøpet med å innføre klimabilletter til sine reisende. På den måten vil Norwegian fremstå som et selskap som virkelig tar ansvaret sitt på alvor, sier Lem.

Informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian sier hun har full forståelse for miljøaspektet flytrafikken står overfor.

- Vi ser miljøaspektet og har stor forståelse for dette. Vi har imidlertid klart å fylle opp flyene bedre en tidligere noe som bidrar til å holde antall flyvninger nede, dessuten har ikke innenlandstrafikken økt siden slutten av 1990-tallet, sier hun.

Ellingsen trekker frem at Norske flyselskaper allerede har tatt miljøaspektet på alvor, og at en samlet norsk bransje i fjor betalte inn 180 millioner kroner i såkalt CO2-avgift.

Hun forteller at Norwegian foreløpig ikke har tatt et standpunkt til innføring av klimabilletter, men at de på sikt vil se på hvordan man eventuelt kan løse de praktiske utfordringene rundt dette.

- Hyklerisk av Jens
Framtiden i våre hender slår også et slag mot regjeringen.

- Det er hyklerisk av Jens Stoltenberg å snakke om at klimautslippene skal ned i sin nyttårstale for så å ha som eneste tiltak at statsadministrasjonen skal kjøpe klimabilletter når de skal ut å fly. Det utgjør bare noen promiller, sier Lem.

Han trekker frem at klimabillettene ikke er spesielt dyre, og at de bare utgjør 30-40 kroner fra Oslo til Bergen, og at det således ikke bør være et stort problem å få innført dette.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus