NA24.no

Flyr til SAS

Passasjerene strømmer til SAS. Norske SAS Braathens går også godt.

Antallet passasjerer som fløy med flyselskapene i SAS-gruppen økte med 2,4 prosent i september til 3,6 millioner passasjerer, sammenlignet med fjoråret.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig steg konsernets samlede passasjertrafikk (RPK) med 5,2 prosent.

Antallet flyseter i bruk som det ble betalt for, som gir kabinfaktoren, ble på 73,9 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 4,9 prosent.

Scandinavian Airlines det største flyselskapet i konsernet oppnådde en kabinfaktoren 76,5 prosent en nedgang på 0,6 prosentpoeng. Antall passasjerer steg med 1,7 prosent til totalt 2,1 millioner passasjerer.

For den norske delen av Scandinavian Airlines, SAS Braathens, var det en enda bedre august. Passasjertrafikken (RPK) steg med 9,1 prosent, mens kabinfaktoren steg med 1,6 prosentpoeng. SAS Braathens fraktet 889.900 passasjerer i september, det er 3,5 prosent flere enn samme måned året før.

Yielden i SAS Airlines var i august opp 10 prosent og ble positivt påvirket av dalende flydrivstoffpriser og fokus på dynamisk trafikkplanlegging. For september venter SAS at yielden vil bli høyere enn i samme periode året før, men vil ikke klare å matche økningen i august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere