*Nettavisen* Økonomi.

Flyseteavgiften gjør at Norwegian og Widerøe skrur opp prisene

DYRERE: Både Norwegian og Widerø setter opp prisene fra 1. april på grunn av den varslede flysete avgiften på 80 kroner. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Både Norwegian og Widerøe har allerede satt opp billettprisene fra 1. april for å kompensere for den varslede flypassasjeravgiften.

09.03.16 08:10

Stortinget vedtok den omstridte avgiften på 80 kroner 14. desember i fjor. Innføringen skal etter planen skje 1. april, noe som allerede har fått to av fire flyselskaper som opererer i Norge, til å legge på prisene, melder NRK.

Fakta

Flyseteavgift

– Billettprisene har blitt justert noe for å ta høyde for at den foreslåtte flypassasjeravgiften innføres, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til kanalen.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har tidligere uttalt at avgiften ikke har noe med miljøet å gjøre.

Les også: Flyseteavgiften kan bli endret

– Vi har lagt på prisene for å unngå tap på forhåndssolgte reiser som blir avgiftspliktige, forklarer kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.

Både SAS og Ryanair velger på sin side å la være å sette opp prisene nå. SAS fordi man er usikre på hvordan avgiften vil ende opp til slutt. Ryanair fordi selskapet alltid skal tilby de laveste prisene, ifølge Norden-sjef Hans Jørgen Elnæs. Det irske lavprisselskapet har på sin side varslet at de legger ned basen på Moss Lufthavn Rygge 1. november dersom avgiften blir innført. (©NTB)

Les også: Konkurransetilsynet mener flyseteavgift må utsettes

Les også: Carl I. Hagen til Siv Jensen: - Nå må du framstå som en Frp-er, ikke bare finansminister

Les også: Siv Jensen svarer på kritikken fra Carl I. Hagen

Les også: Varsler nedleggelse av Rygge


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.