*Nettavisen* Økonomi.

Flytoget ikke i mål

Flytoget leverer gode tall, men klarer ikke målsetningen om 97 prosents punktlighet. Jernbaneverket får skylda.

- Vi klarer en regularitet og punktlighet på 95 prosent. Målsetningen er 97 prosent, sier administrerende direktør Thomas Havnegjerde i Flytoget til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Til tross for at Flytoget ikke klarer sitt mål om punktlighet, knaller det til med gode tall. Det har en økning i omsetningen på elleve prosent til 312,2 millioner kroner, sammenlignet med 282,3 millioner kroner i samme periode i fjor.

Jernbaneverket ødelegger
Målsetningen kunne vært nådd, hadde det ikke vært for Jernbaneverket.

- Ja, vi påtar oss mye av skylden for dette. Dette er heller ikke hyggelig for Jernbaneveket, sier vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til NA24.

Jernbaneverkets oppgave er å legge best mulig til rette for at jernbanen framstår som en sikker, moderne og samfunnsøkonomisk lønnsom transportform.

- Vi har iverksatt tiltak i forhold til ekstreme mengder med snø, som det var i vinter. Vi har forbedret oss med blant annet en med fleksibel maskinpark, sier han til NA24.

Sterkt marked
Resultatet før skatt økte med hele 49 prosent og det skal være det beste halvårstallene noensinne for toget som frakter flypassasjerer fra Gardermoen.

- Det er en kraftig resultatforbedring i Flytoget sammenlignet med fjoråret, sier Havnegjerde.

Flytoget hadde 2,44 millioner passasjerer i perioden januar-juni 2006, en økning på 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Havnegjerde understreker at det gode resultatet kommer som en konsekvens av stram kostnadsstyring.

- Vi kan samtidig konstatere at markedsandelen er på 32,9 prosent, noe som er en liten forbedring fra samme periode i fjor, sier Havnegjerde.

FLYTOGET
(Millioner kroner)

1.halvår 2006

1.halvår 2005

Endringer i prosent

Driftsinntekter

312,2

282,3

11

Driftsresultat

90,4

69,3

30

Resultat før skatt

82,2

55,3

49

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag