NA24.no

Flytoget satte ny rekord

NY REKORD: Flytoget går så det suser - også økonomisk. Her er det Usain Bolt fra Jamaica som tar Flytoget i forbindelse med deltakelse i Bislett Games sommeren 2013.
NY REKORD: Flytoget går så det suser - også økonomisk. Her er det Usain Bolt fra Jamaica som tar Flytoget i forbindelse med deltakelse i Bislett Games sommeren 2013. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:

Flytoget omsatte for 944 millioner kroner i fjor og fikk et resultat før skatt på 253 millioner kroner, og slår med det resultatene fra rekordåret 2013. 

Ved siden av en omsetningsvekst på over fem prosent og vekst i resultat før skatt på nesten 10 prosent, kan Flytoget glede seg over en passasjerrekord på 6,8 millioner passasjerer i fjor.

- Vi har klart å levere høy punktlighet, høy frekvens og høy fart. Det er en suksessoppskrift. Vårt fokus er alltid på kundens behov. Derfor satser vi friskt videre, og skal i år kjøpe inn nye tog og få flere avganger fra Lysaker, Skøyen og Nationaltheatret, opplyser administrerende direktør Linda Bernander Silseth.

Mer konkurranse på jernbanen

Samferdselsdepartementet har varslet at de i løpet av kort tid vil legge frem en stortingsmelding med ny organisering av jernbanesektoren. Forrige uke ble deler av innholdet i regjeringens planer kjent.

Det siste året har det vært mye debatt rundt et eventuelt salg av Flytoget og andre statlige selskaper. Beslutning om fullmakt til et eventuelt salg av Flytoget er utsatt til jernbanereformen er på plass.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er an av dem som har advart sterkest mot salg av Flytoget. Han mener det vil være uheldig både økonomisk og for fellesskapets interesser. Les mer i saken: Støre slakter planer om å selge Flytoget

Investor og milliardær Øystein Stray Spetalen har advart mot et salg som han mener vil få katastrofale konsekvenser. Les mer i saken: - Katastrofe å selge flytoget

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere