NA24.no

Flytrafikken i fritt fall

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Har gått på en skikkelig smell i januar.

Nedgangen i flytrafikken til og fra Avinors lufthavner har falt kraftig.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Innlandstrafikken falt med 8,2 prosent fra januar i fjor til januar i år. Utenlandstrafikken har falt med 10,9 prosent i tilsvarende periode.

- Som Europa
Totalt reiste i underkant 2,6 millioner passasjerer til og fra en av Avinors lufthavner i januar, melder det statlige selskapet i en pressemelding.

- Nedgangen i Norge er på linje med Europa for øvrig, der trafikken i snitt har gått ned med 8 prosent i januar. Luftfarten er konjunkturfølsom. Det ser vi tydelig av de tallene som nå presenteres. For Avinor er det fortsatt viktig å tenke langsiktig og gjøre tilpasninger som ikke vil slå ut negativt den dagen utviklingen snur, skriver kommunikasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen, i en kommentar til januartallene gjennom en pressemelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Størst nedgang i Oslo
Oslo Lufthavn Gardermoen opplevde en nedgang på 12,8 prosent i januar i år mot samme tid i fjor. Deretter følger Sola utenfor Stavanger med et fall på 9,2 prosent mens i Tromsø har fallet vært på 7,7 prosent. Minst nedgang har det vært i Flesland Bergen med en nedtur på 4,1 prosent.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Antall flybevegelser (rute, charter og frakt) gikk ned med 9,1 prosent, sammenlignet med januar i fjor.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere