*Nettavisen* Økonomi.

«Flytt til Norge og tjen mer»

Foto: (Scanpix)

Svensk avis nærmest oppfordrer svensker til å ta turen over grensen for å jobbe.

16.11.11 15:24

«Det er ikke bare lusekofter, vakre fjorder og skigåing som lokker svensker til Norge. Arbeidsmarkedet er glohett, tross den vaklende globale økonomien».

Slik begynner artikkelen som lå som toppsak på E24.se. Den svenske næringslivsavisen har sett på arbeidsforholdene til svensker i Norge, og er tydeligvis veldig fornøyd.

«70.000 svensker har allerede gjort det - søkt jobb i Norge. Og det betaler seg - lønningene der er nesten 50 prosent høyere», kan man lese i sakens ingress.

- Ansetter på løpende bånd
I artikkelen står det at en norsk gjennomsnittlig månedslønn er på 41.000 svenske kroner, mens den i Sverige er 27.000 svenske kroner.

I tillegg skal det vært veldig lett å få jobb i vårt land.

- I de bransjer der arbeidskraft trengs, ansetter de norske arbeidsgiverne på løpende bånd, sier Christian Josefsson, som en er av gründerne til selskapet Sverige-Norge, som rekrutterer svensker til norske arbeidsgivere.

Populær artikkel
Næringslivsavisen har også intervjuet Thomas Calemark som jobber i Norge. Han er veldig fornøyd med lønnen sin, og mener det ikke er altfor dyrt å bo i Oslo heller.

- Man trenger jo ikke å bo mest sentralt, og man behøver ikke å gå ut og spise hver dag. Lager man sin egen mat, kommer man billig unna til og med her, sier svensken.

Den svenske avisen har også listet opp lønnsforskjellene mellom flere yrker i Norge og Sverige.

Artikkelen er blant dagens mest leste på nettstedet, og dermed kan vi kanskje vente oss en ny bølge av arbeidende svensker, som ofte bli kalt «partysvensker».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag