*Nettavisen* Økonomi.

Flyttet narkomane - boligprisene i bydel i Bergen fikk kraftig prishopp

Boligprisene med kraftig oppsving på Nygårdshøyden nær Bergen sentrum etter at rusmiljøet ble flyttet til et annet område. På bildet ser vi deler av Harald Hårfagres gate. Foto: (Google Street View)

Flytting av rusmiljø ga kraftig prisvekst i  boligområde nær Bergen sentrum.

05.02.19 09:31

Kvadratmeterprisen for boliger på Nygårdshøyden har steget 25 prosent siden det i 2013 ble kjent at rusmiljøet skulle flyttes fra Nygårdsparken. I resten av Bergen sentrum har prisene steget 20 prosent i samme tidsrom, skriver Bergens Tidende (BT) (krever abonnement).

Kvadratmeterprisen i området vest for Strax-huset (der mange rusavhengige oppholder seg i dag) har økt med 12 prosent i samme tidsrom, viser tall fra Eiendom Norge.

Les også: Andresen blar opp for villa i støysone

– Det har altså vært en dobbelt så stor prisutvikling på Nygårdshøyden som i området ved Strax-huset, sier Tor Ramsøy, regionsjef for Eiendomsmegler Vest til BT.

Han har analysert tallene og er overbevist om at årsaken er beslutningen om å flytte narkotikamiljøet.

Les også: Frykter kjempesmell for boligselgere

Ramsøy får støtte av megler Birgithe Solberg Vikebø fra Privatmegleren Vikebø & Jørgensen. Hun har solgt tre leiligheter på Nygårdshøyden de siste årene til henholdsvis 1,1 millioner, 2,5 millioner og 2,6 millioner over prisantydning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag