NA24.no

FN forsvarer våpenlasten på norskeid skip

Våpnene som er funnet om bord på et norskeid skip tilhører FNs fredsbevarende styrker, sier en FN-talsmann.

Mombasa/Oslo (NTB-Dag Kjørholt): FNs talsmann i Nairobi, Nasser Ega-Musa, sier i en uttalelse at det er uheldig at lasten ble inspisert uten av FN-representanter var til stede.

Det norske skipet Höegh Transporter har havnet midt i en skarp internasjonal krangel etter at kenyanske sikkerhetsstyrker gikk om bord i fartøyet ved kai i Mombasa. Det er uklart når fartøyet, som har kinesisk mannskap, kan seile videre.

De lokale myndighetene mener at skipet ikke bare transporterte udeklarerte våpen, men også hadde narkotika i lasten.

FN-våpen

– Rifler og russiske rakettdrevne granater var blant våpnene. Kenyas regjering prøver å avgjøre om det var en FN-avdeling som transporterte våpnene og hvorfor de ikke var oppgitt i dokumentene over lasten, sier politisjef Francis Wanjohi i Mombasa på en pressekonferanse.

Det norske rederiet bekreftet onsdag at det var udeklarerte våpen om bord i skipet som holdes igjen i Kenya. Våpnene tilhører trolig FNs fredsbevarende styrker, ifølge rederiet.

Festet til stormpanservogn

Ega-Musa sier våpnene var en del av en kjent last som ble tatt om bord i Mumbai i India og skulle til den indiske bataljonen som er på et fredsbevarende oppdrag i Kongo.

– Det er vanlig praksis at våpen som er festet til stormpanservognene blir demontert og lagt inn i kjøretøyene for å unngå transportskader, sier han.

FN-representanten kaller det angivelige narkotikafunnet foruroligende.

– Dette etterforskes nå av de ansvarlige myndighetene, sier han.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere