NA24.no

Fnyser av skattelette

Foto: Erlend Aas (Scanipx)
Sist oppdatert:
Kristin Halvorsen fnyser av «gamle forslag med nye overskrifter».

- Det har kommet mange forslag til hva krisepakken skal inneholde. Dels er det kategorien «gamle forslag med nye overskrifter», og der står skattepolitikken sentralt. Dette er ikke et krisetiltak, men opposisjonen bruker nå overskriften tiltakspakke fremfor politikk. Det er bare tull, uttaler Kristin Halvorsen på SVs landsstyremøte lørdag.

NA24 - din næringslivsavis

Hun fnyser i sin tale på landsstyremøte av en del tiltak fra flere fronter, og trekker også frem forslag under kategorien «ta så hardt i at det svir, slik at vi i alle fall får noe igjen».

- Vi må tenke grønt
- Men det er også mange gode forslag, for eksempel på miljøfronten, og det er disse gode forslagene vi nå sitter og jobber med. Overskriften er å bekjempe arbeidsledigheten. Samtidig henger nå Keynes over skuldrene våre, så det er mange samfunnsnyttige oppgaver og oppgaver vi ellers ville ventet med, som nå er aktuelle, opplyser hun.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Hun er helt krystallklar på én ting:

- Vi må tenke grønt på alt vi foretar oss nå, for det er nettopp den krisa vi må løse i tiden fremover.

Høye forventninger
Halvorsen vil ikke si noe om i hvilken størrelsesorden krisepakken vil ligge i, men poengterer at flere andre land har det enda verre enn oss. Sverige har eksempelvis dobbelt så høy arbeidsledighet, og det er ventet at denne vil stige mer enn i Norge.

- Dersom vi regner om den svenske krisepakken til norske forhold, vil pakken vår være på om lag seks milliarder kroner. Tilsvarende vil EUs krisepakke for oss ligge på 12 milliarder kroner. Det er langt mindre enn hva som forventes av oss. Men vi må nå først og fremst ha fokus på akkurat de problemene som løses, og være tidlig ute, sier hun.

Halvorsen påpeker imidlertid også en utfordring en ikke kan bevilge seg ut av, nemlig bedriftenes problem med å få kreditt. Finansministeren understreker at dette også er en utfordring de jobber parallelt med.

- Kaotisk situasjon
FInansministeren har også fått med seg blesten rundt den borgerlige siden den siste tiden, senest ved at Per-Kristian Foss lørdag sa at Siv Jensen bare kunne glemme statsministerjobben.

- Når du ser Solberg, Sponheim og Høybråten sitte ved siden av hverandre og fremme felles krisetiltak, for så å bli overrasket over at de får spørsmålet om at de har parkert Frp for godt - nei, da har man ikke vært ute en vinternatt før, altså, gliser Halvorsen.

Hun mener hele situasjonen virker kaotisk, og påpeker at finanskrisen har gitt en ny dagsorden på den politiske arenaen.

- Jeg var nesten en av dem som før denne krisen tenkte: Pokker heller, la Frp prøve seg, så skal vi nå se hvordan det går. Men ting har endret seg. Det går bare ikke an at vi skal få et markedsliberalistisk styre etter en sånn krise, med et parti som mener at miljøproblemene ikke er menneskeskapt. Det går bare ikke, poengterer hun.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere