Gå til sidens hovedinnhold

Født Fri får fem millioner kroner til kampen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse

Statsbudsjettet 2019

Stiftelsen Født Fri har fått utdelt fem millioner kroner i Statsbudsjettet. Nå skal organisasjonen satse enda hardere med arbeid mot negativ sosial kontroll.

Ny av året på tilskuddslisten til statsbudsjettet er stiftelsen Født Fri. Fra å gå fra null støtte i fjor, har de i år fått fem millioner norske kroner.

Organisasjonen arbeider mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse og er spesielt rettet mot minoritetsmiljøene.

I en pressemelding forteller leder Shabana Rehman stolt at det nå kan kan gjøres enda mer forskning på mørketallene rundt de nevnte områdene.

- Født Fri er ydmyke og takknemlige for at vi nå kan få jobbe videre med dette viktige samfunnsoppdraget som har blitt tildelt oss, og vi takker for tilliten. Med disse midlene blir det nå mulig å fortsette arbeidet for å sikre individets frihet, kjempe for spesielt barn og unges rettigheter og frihetskultur, sier Rehman.

Les også: Regjeringen reduserer støtten til Human Rights Service

- Knuse mentale lenker

I Født Fri jobbes det hardt med å bekjempe all «æresrelatert skamvold», samtidig som likestillingskampen for kvinner organiseres.

Organisasjonen er kjent for å samarbeide kreativt med alle som har samme fokus, og har navn som Per Heimly og Hilde Charlotte Solheim med på laget.

- Jeg og Venstre heier på født fri. Vi trenger barn, unge og voksne til å være helt frie - og frie fra mentalt fengslende lenker, og jeg har stor tro på at født fri vil bidra til å knuse de usynlige mentale lenkene, sier stortingspolitiker Abid Raja (V) i pressemeldingen.

- Skal jobbe uttrettelig

Kun noen måneder etter at Født Fri startet opp er det allerede spikret opp et fullpakket høstprogram.

- Vi er svært takknemlige til Venstre og Solberg-regjeringen for at de ser viktigheten av dette arbeidet. Vi skal jobbe utrettelig for å vise at dette er et arbeid vi tar alvorlig, avslutter Rehman.

13. oktober arrangerer organisasjonen en stor internasjonal kvinnekonferanse med søsterorganisasjoner fra Sverige og Danmark og flere internasjonale talere. Konferansen er i samarbeid med «I Empower Me» og vil holdes på Gimle kino.

Les også

Ny stiftelse skal jobbe mot skamkultur

Kommentarer til denne saken