NA24.no

Folk flest tror på høyere boligpriser

Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjøperne har igjen blitt optimister.

Folk er blitt optimistiske til boligmarkedet igjen. I en undersøkelse gjennomført av Questio for DnB Nor Eiendom sier halvparten av de spurte at de tror på en økning i den kommende toårsperioden.

NA24 - din næringslivsavis

- Spesielt ser vi at folk i byer og tettsteder tror på boligprisvekst. Den tendensen vi så gjennom 2008, med stadig sterkere tro på en nedgang i boligprisene, ser dermed ut til å være kraftig i retur, heter det i undersøkelsen.

Salgsdirektør Kent Victor Syverstad i DnB Nor Eiendom sier til NA24 at det er høyst sannsynlig rentenedgangen og at publikum ikke tror krisen blir langvarig, som er årsaken til det positive synet på boligprisene. Det store spørsmålet er imidlertid om denne positive holdningen vedvarer når man etter hvert får økende ledighetstall og økninger i antall konkurser, mener Syverstad.

- Hva kommer til å påvirke psykologien tyngst: videre lav rente og troen på at det snur, eller øyeblikksbildet med konkurser og arbeidsledighet som kommer til å prege nyhetsbildet, spør DnB-sjefen retorisk.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ikke bonanza
Forventningsundersøkelsen til DnB Nor Eiendom viser at folk har et mer edruelig syn på boligoppgangen nå enn i den brennhete bonanzaperioden mellom 2004 til 2006. Da trodde folk flest at boligprisen ville «stige sterkt».

Nå er det «moderat prisvekst» folk forventer.

Boligprisforventningene er nå tilbake på 2007-nivå. Spesielt har andelen som «tror at prisene vil synke» endret seg dramatisk, fra 53 prosent i fjerde kvartal i fjor til kun 17 prosent nå.

- Vår oppfatning er at det skal meget, meget sterke negative signaler til før vi får en nedgang av betydning i boligprisene. Vår vurdering er at det er mer sannsynlig med en svak oppgang frem mot kommende årsskifte, mener Syverstad.

Stabilt om økonomien
Forventningsundersøkelsen til DnB Nor Eiendom viser videre at det ikke er store endringer i folks forventninger til egen økonomi fremover. Etter de siste rentenedsettelsene venter nå kun ni prosent av befolkningen en forverring av sin egen økonomiske situasjon.

- Dette ser nå ut til å ha snudd, og forventningene om økonomi er identisk med det vi så i andre kvartal 2007, heter det i undersøkelsen.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over 20.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere