NA24.no

Folkeaksjon for Hardanger eies av millionær

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Folkeaksjonen er egentlig et aksjeselskap uten medlemmer.

Oslo (NTB): «Bevar Hardanger» kaller seg en folkeaksjon, men er et aksjeselskap eid av millionæren Johan Fredrik Odfjell. Folkeaksjonen er egentlig et aksjeselskap uten medlemmer eller valgte organer, skriver Klassekampen.

- I beste fall begrepsforvirring
Forsker Anders Todal Jensen ved NTNUs institutt for sosiologi og statsvitenskap er betenkt over at et aksjeselskap regner som en del av miljøbevegelsen.

- Det er noen grunnleggende forskjeller mellom det å organisere en faktisk folkebevegelse, der hver aktive deltaker har én stemme, og det å ha et selskap med generalforsamling, der en eller annen opptrer som eier av folkebevegelsen. Det er i beste fall begrepsforvirring og i verste fall en heftig retorisk tilsløring, sier han til Klassekampen.

- Trenger friheten
Styreleder Klaus Rasmussen i Bevar Hardanger mener mastesakens spesielle natur rettferdiggjør den utradisjonelle organisasjonsformen.

- Jeg skal ikke si at det er umulig å mobilisere så raskt og omfattende som vi har gjort, i en av de tradisjonelle, medlemsbaserte organisasjonene, men man står ikke like fritt til å samarbeide med andre aktører. For å ha slagkraft til å kjempe mot Aps stortingsgruppe, Statnett og Olje- og energidepartementet, trenger man den friheten, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere