NA24.no

Follobanen-entreprenør trues av konkurs - Bane NOR på hastemøte i Roma


KONKURS? Condotte driver ny Østbanetunnel på Follobanen. Nå har italienerne store økonomiske problemer og kjemper mot konkurs.
KONKURS? Condotte driver ny Østbanetunnel på Follobanen. Nå har italienerne store økonomiske problemer og kjemper mot konkurs. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den italienske entreprenøren Condotte, som har to milliardkontrakter knyttet til Follobanen-prosjektet, er truet av konkurs.

Bane NOR skal i hastemøte med italienernes ledelse i Roma torsdag, etter at Condotte som har to kontrakter til en verdi på til sammen 3,2 milliarder kroner,  er truet av konkurs.

Det skriver Bygg.no.

Bygg.no har ikke kommet i kontakt med Condotte, men det er bekreftet av italienske medier og en liknende sak i Danmark.

Les mer her: Regjeringen bruker mye mer penger på vei og jernbane

Merkes i Norge

De økonomiske utfordringene også merkes i Norge.

– Vi har ikke trukket oss ut, men er i dialog med Condotte fordi vi føler vi går en usikker tid i møte på prosjektet, sier driftsleder Petter Lysaker i Roar Wilhelmsen AS til Byggeindustrien.

Bygg.no har fått bekreftet fra flere hold at også flere underentreprenører er uroet over penger de har utestående.

Uvisst

Bane NORs Follobane-ledelse og representanter fra kontraktsavdelingen i Utbyggingsdivisjonen, var onsdag kveld på vei til Roma for å møte Condotte.

– Bane NOR skal ha møte med entreprenørselskapet Condottes ledelse i Roma i morgen (torsdag journ. anm). Vi kan bekrefte at Condotte har hatt likviditetsutfordringer siden i sommer og de arbeider med refinansiering av morselskapet, skriver  Follobaneprosjektets anskaffelsesleder, Jan Vormeland i en mail til Bygg.no.

Han sier det er for tiden uvisst hva det betyr i praksis for virksomheten i Norge.

Kritisert

Condotte har tidligere vært i kritisk søkelys. Oslo tingrett dømte i fjor at Condotte, som ga det billigste anbudet på deler av Follobanen, ikke skulle vært tildelt kontakten. 

Bane Nor ble dermed idømt 305 millioner kroner i erstatning til Skanska, som hadde det neste laveste tilbudet, for ikke å ha fått tildelt kontrakten.

Les også: Skanska vant søksmål om Follobanen – tilkjent 305 millioner

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere