Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Follobanen-utbygger Condotte søker om konkursbeskyttelse

TUNNELDRIVING: Condottes arbeid på Follobanen
TUNNELDRIVING: Condottes arbeid på Follobanen Foto: Bane NOR
Utbyggeren har likviditetsutfordringer.

«Entreprenørselskapet Condotte har, på grunn av de likviditetsutfordringene selskapet opplever, valgt å begjære konkursbeskyttelse for retten i Roma den 8. januar 2018. Anmodningen fra Condotte er ennå ikke behandlet av domstolen», skriver Bane Nor i en pressemelding fredag.

Condotte er en av totalentreprenørene på Follobaneprosjektet. Selskapet har kontrakter verdt 3,2 millioner for en del av byggingen av prosjektet, som skal legge nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski innen 2021.

Uforstyrret

Bygg.no skrev tidligere denne uken Bane NOR skal i hastemøte med italienernes ledelse i Roma torsdag, etter at det ble klart at Condotte er truet av konkurs.

Les også: Follobanen-entreprenør trues av konkurs - Bane NOR på hastemøte i Roma

Condotte skal ha søkt konkursbeskyttelse for å sikre at deres forhandlinger med bankene som finansierer konsernet kan pågå uforstyrret i inntil 120 dager.

«Condotte har uttalt at de er i positive forhandlinger med bankene med hensyn til nye kredittrammer, men at slike prosesser tar tid», heter det i pressemeldingen.

Kritisk

Condotte har tidligere vært i kritisk søkelys. Oslo tingrett dømte i fjor at Condotte, som ga det billigste anbudet på deler av Follobanen, ikke skulle vært tildelt kontakten.

Bane Nor ble dermed idømt 305 millioner kroner i erstatning til Skanska, som hadde det neste laveste tilbudet, for ikke å ha fått tildelt kontrakten.

Les også: Skanska vant søksmål om Follobanen – tilkjent 305 millioner

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!