*Nettavisen* Økonomi.

Fond mest populært i Norge

Foto: (Verdipapirfondenes forening)

Nordmenn skiller seg i særklasse ut.

15.12.09 10:50

Verdipapirfondens forening har sendt ut en pressemelding der det kommer frem at nordmenn er langt mer ivrige i å kjøpe fond enn våre naboland og Europa generelt.

Hittil i år er nettotegningen av fond størst i Norge sammenlignet med andre europeiske land. Sammen med Sverige og Finland har Norge hatt en høy nettotegning, men Norge peker seg særskilt ut.

I år har nettotegningen steget med 25 prosent i Norge sammenlignet med ved årsskiftet. I Europa har nettotegningen ligget på 4,9 prosent.

- Sterk tegning under og rett etter det kraftige børsfallet vinteren 2008-2009 tyder på at mange nordmenn nå har forstått at vi erfaringsmessig får godt betalt på lang sikt for å påta oss aksjemarkedets risiko i kjølvannet av børsfall, kommenterer administrerende direktør Lasse Ruud VFF i pressemeldingen.

Nordmenn var tidlig ute med å kjøpe fond. Midt under finanskrisen startet fondskjøperne i Norge å ta posisjoner til tross for at det er risiko i denne spareformen.

- Mens vi fikk et tydelig vendepunkt i nordmenns nettotegning i aksjefond allerede i oktober 2008, begynte nettotegningen å ta seg opp ellers i Europa først på forsommeren 2009. Myten om at nordmenn bare tegner aksjefond i «godvær» og generelt har mindre utviklet forståelse av langsiktig aksjesparing enn andre europeiske land slår dermed sprekker, kommenterer Ruud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.