NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Forbereder seg på svakere tider

Sist oppdatert:
Seismikkselskap beholder målet for inneværende år, men justerer for usikkerhet de neste to årene.

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Service har bekrefter guidingen de har gitt for inneværende år, men ser at neste år ikke blir like bra.

NA24 - din næringslivsavis

Under sin kapitalmarkedsdag legger PGS frem tidligere forventinger om å nå driftsinntekter på 2 milliarder dollar, og at de vil sitte igjen med et driftsresultat på mellom 700 og 740 millioner dollar inkludert gevinst fra METI-salget.

Fordelingen innen for den marinevirksomheten er ventet å ligge på 20 prosent til multiklient undersøkelser, mens 80 prosent er på kontrakter. I forbindelse med multiklientundersøkelsene venter de kontantinvesteringer på 280 millioner dollar. De totalt driftsinvesteringene er ventet å ligge på 480 til 500 millioner dollar for 2008.

Den eneste usikkerheten de trekker frem er uforutsett nedetid innen det marinesegmentet og at finanskrisen vil føre til at kundene endrer sine forbruksmønstre i forbindelse med multiklient.

Når det gjelder 2009 påpeker PGS at ordreboken er sunn ved inngangen til det nye året og at de tror på Nordsjømarkedet. Likevel er det betydelig markedsusikkerhet.

Seismikkselskapet venter at driftsinntektene vil ligge like under 2008 i 2009, og at driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) vil ligge mellom 800 og 925 millioner dollar. Fordelingsnøkkelen innen 3D-flåten vil være 15 prosent på multiklient og 85 prosent på kontrakt. Kontantinvesteringene i forbindelse med multiklient er ventet å ligge på 200 millioner dollar, og de totalt driftsinvesteringene mellom 400 og 450 millioner dollar.

PGS mener de har en robust finansiering og de har ingen store innbetalinger av gjeld før 2012 og 2015, de har også planer om å redusere driftsinvesteringene og kostnadene for å møte de utfordrende markedsforholdene. Dette innebærer lavere multiklient investeringer.

Ved å frigjøre kontanter, redusere gjeld og innføre kostnadsdisiplin vil de forberede seg til et svakere 2010.

Følg PGS-aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere