Gå til sidens hovedinnhold

Forbes: Jeff Bezos er verdens rikeste person

Verdens rikeste person kan måtte gi bort halve formuen etter et sidesprang som utløste årets kanskje mest omtalte skilsmisse.

Amazon-eier Jeff Bezos er fortsatt verdens rikeste person, foran Microsoft-gründer Bill Gates og investor Warren Buffett, ifølge Forbes.

Bezos' formue har økt med 19 milliarder dollar siden Forbes la fram sin forrige liste for ett år siden. 55 år gamle Bezos er nå god for 131 milliarder dollar.

Han står nå midt i en opprivende skilsmisse som kan gjøre hans kone til verdens rikeste kvinne. Siden Jeff og MacKenzie Bezos ble gift før han etablerte Amazon i 1994, er det grunn til å tro at det går mot en deling av formuen etter at det private havariet ble kjent i januar.

Les også

Kona til Jeff Bezos kan bli verdens rikeste kvinne etter skilsmissen


Skilmissen kom i kjølvannet av en pikant utroskapsskandale som ble avslørt i National Enquirer. Amazon-sjef Bezos har anklaget utgiveren av tabloiden for utpressing etter at den truet med å offentliggjøre pikante, private bilder. Bildene ble sendt fra Bezos til hans elskerinne, nyhetsankeret Lauren Sanchez.

Les mer om det pikante dramaet her.

Bill Gates blir rikere

Gates' formue har vokst med 6,5 milliarder dollar til 96,5 milliarder dollar i samme tidsrom.

Buffet inntar tredjeplassen med en formue på 82,5 milliarder dollar, en nedgang på 1,5 milliarder dollar.

Kylie Jenner

Toppsjef Bernard Arnault i det franske luksusselskapet LVMH befester fjerdeplassen. Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg faller tre plasser, fra femte til åttende plass. Den mexicanske forretningsmannen Carlos Slim, Zara- og Inditex-grunnlegger Amancio Ortega fra Spania, og Oracles medgrunnlegger Larry Ellison, har rykket forbi Zuckerberg.

Zuckerberg fikk som 23-åring tittel som den yngste milliardæren som har skapt sin egen formue.

Trump rykker opp

President Donald Trumps formue er anslått til 3,1 milliarder dollar, uendret fra i fjor. Trump rykker likevel opp 51 plasser på oversikten, fra 766. plass til 715. plass. 994 på fjorårets liste har fått sin anslåtte formue redusert og falt nedover på listen.

Trump er ikke den rikeste folkevalgte politikeren i USA. Den tittelen går til J.B. Pritzker, en demokrat som overtok som guvernør i Illinois i januar. Pritzker er hotellkjeden Hyatts arving og har en anslått formue på 3,2 milliarder dollar.

14 av de 20 rikeste på Forbes-listen kommer fra USA.

Nordmenn på listen

Nordmenn ypper seg særlig på oversikten over milliardærene under 30 år, med Gustav Magnar Witzøe helt på toppen.

Les også

Gustav Magnar Witzøes sjømateventyr: Tjente 1,4 millioner i timen

Laksearvingen beregnes å ha en formue på tre milliarder dollar, eller nesten 26 milliarder norske kroner, skriver Forbes.

Det legges til at Witzøe hadde en ligningsformue på 1,13 milliarder kroner i 2017s skattelister.

Samtidig rangeres realitykjendisen Kylie Jenner (21) som den yngste dollarmilliardæren i verden.

Av andre norske navn på listen finner man også Ferd-arvingene Katharina og Alexandra Andresen, med en formue på 1,4 milliarder dollar hver.

Dermed havner søstrene på delt fjerdeplass på «under 30-år-lista», like bak Snapchat-gründer Evan Spegel.

Forbes opplyser også at Rema-gründeren Odd Reitan skal være Norges rikeste, med en formue på 6,1 milliarder dollar (267. rikest i verden).

Det vipper Kjell Inge Røkke av tronen, da moldenseren «kun» har en formue på 4,3 milliarder dollar (452. rikest i verden), ifølge Forbes.

Les også

Rekordtall for Salmar - Gustav Magnar Witzøe får 1,4 milliarder i utbytte

Kommentarer til denne saken