NA24.no

Elisabeth Realfsen er daglig leder for Finansportalen.no
Elisabeth Realfsen er daglig leder for Finansportalen.no Foto: Ida von Hanno Bast

Forbrukerrådet skal hjelpe Island

Sist oppdatert:
Gir bort deler av Finansportalen.

Islendingene har det stadig tøft økonomisk, men nå kommer hjelp fra Forbrukerrådet. I forrige uke ble nemlig kildekoden til Finansportalen.no pakket og sendt over havet.

All programvare på Finansportalen.no, som ikke er lisensiert, ble i forrige uke pakket inn i en liten mappe, og oversendt styret i det Islandske Forbrukerrådet (på islandsk: Neytendasamtökin) til fri avbenyttelse. Oversendelsen skjedde på forespørsel fra det islandske styret, som også har besøkt Norge i høst for å studere den norske løsningen. Styremedlem Hildur Sif Thorarensen forteller at de er i gang med å utvikle en egen nettside hvor forbrukerne skal kunne sammenlikne priser mellom bank- og forsikringsleverandører.

Beste løsningen
- Vi har studert ulike tjenester av den typen, og etter vår oppfatning er Finansportalen.no den beste av dem. Den er svært brukervennlig og tilgjengelig. Det har også blitt lagt mye omtanke i detaljene på nettsiden, som vil være til stor hjelp når vi utformer vår egen løsning, uttaler Thorarensen i en melding.

- Vi i Neytendasamtökin er svært glade for hjelpen vi har fått fra Norge i forbindelse med arbeidet med en Finansportal for islandske forbrukere, sier styreformann Jóhannes Gunnarsson i meldingen.

Glad for å hjelpe
Elisabeth Realfsen er daglig leder for Finansportalen.no, og er glad for å kunne bistå islandske kolleger.

- Vi har jo jobbet beinhardt for å gi norske forbrukere gode verktøy for å velge bank og forsikringsselskap. Da er det hyggelig at løsningen vår blir sett på som så verdifull. Det er flott at Finansportalen.no kan være til hjelp i arbeidet for en enklere hverdag også for islandske forbrukere, sier Elisabeth Realfsen i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere