*Nettavisen* Økonomi.

Forbrukertilliten faller til historisk bunn

Det var i november flere som tror egen økonomi og landets økonomi vil være dårligere om ett år. Flere tror arbeidsledigheten vil øke, samtidig som det ble målt en nedgang i spareplaner de kommende 12 månedene. Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Ny knekk i november.

- Tilliten til landets økonomi og arbeidsmarkedet om 12 måneder får seg en ny knekk i november, sier seniorrådgiver Henrik Høidahl i Opinion.

Stemningen blant norske forbrukere falt til en ny historisk bunn på minus 11,4 poeng i november, viser forbrukertillitsindeksen fra konsulentselskapet fredag. Det er ned fra minus 9,4 poeng i oktober.

Indeksen, som har vært negativ siden oktober i fjor, er på det laveste siden målingene begynte i 2007.

Fakta

Forbrukertillitsindeksen (CCI)

- Ikke siden denne tidsseriemålingen ble påbegynt i 2007 har forbrukernes tillit til landets økonomi om 12 måneder vært lavere. Og ikke siden finanskrisen i 2008 er det flere som tror at arbeidsledigheten vil være høyere om 12 måneder, sier Høidahl i en pressemelding.

- Samtidig som forbrukttilliten faller, er det også registrert en nedgang i kjøpsindeksen etter vår- og sommermånedene. Kjøpsindeksen, som måler planer om kjøp av bolig, bil og større kapitalvarer, er på sitt laveste nivå så langt i år, og er vesentlig lavere enn for ett år siden, fortsetter seniorrådgiveren.

Det var i november flere som tror egen økonomi og landets økonomi vil være dårligere om ett år. Flere tror arbeidsledigheten vil øke, samtidig som det ble målt en nedgang i spareplaner de kommende 12 månedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag