NA24.no

Forbruket i Norge økte i juni

Oppgangen i detaljhandelen i juni kommer etter et markant fall på 3,4 prosent fra april til mai. Bildet viser folk som handler på Norwegian Outlet i gråværet tirsdag.
Oppgangen i detaljhandelen i juni kommer etter et markant fall på 3,4 prosent fra april til mai. Bildet viser folk som handler på Norwegian Outlet i gråværet tirsdag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Detaljhandelen økte med 1 prosent i juni, etter et markant fall i mai. Særlig kjøp av klær og sko bidro til veksten.

Det viser nye, sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som skriver at det dårlige været har bidratt til at nordmenn rømmer inn i butikkene.

I tillegg til butikker som selger klær og sko, bidro salget av mat og drikke til økningen fra mai til juni. Elektriske produkter og sportsutstyr var imidlertid blant bransjene som hadde en nedgang.

Oppgangen i detaljhandelen kommer etter et markant fall på 3,4 prosent fra april til mai i år.

Også husholdningenes varekonsum økte i juni. Økningen fra mai til juni var på 1,3 prosent, viser sesongjusterte tall fra SSB. Oppgangen kom etter et fall på 2,1 prosent fra april til mai.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere