NA24.no

Forbruket noe under pari

Forbruk spending wallet pengebok kredittkort
Forbruk spending wallet pengebok kredittkort Foto: JOE RAEDLE (Scanpix)
Sist oppdatert:
Amerikanerne både brukte mindre og tjente mindre enn antatt.

Ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet viser at de amerikanske husholdningene brukte og tjente noe mindre enn hva markedet hadde ventet.

I desember økte inntektene med 0,4 prosent i november, mens forbruket økte med 0,5 prosent.

Dette er lavere enn hva økonomene hadde regnet med på forhånd. Ifølge Bloomberg lå forventningene på en vekst i inntektene på 0,5 prosent og en oppgang i forbruket på 0,6 prosent.

Handelsdepartementet har også revidert tallene for oktober. De viser at forbruket økte med 0,6 prosent mot 0,7 prosent som opprinnelig var meldt. Når det gjelder inntektene lå disse høyere enn tidligere antatt. Inntektene steg med 0,3 prosent i oktober mot en vekst på 0,2 prosent.

Den disponible inntekten økte i november med 0,5 prosent. Det er tilsvarende oppgang for oktober og en bedring sammenlignet med september og august da den disponible inntekten lå på 0,3 prosent.

Spareraten beregnet ut fra disponibel inntekt lå stabilt på 4,7 prosent i november. Det er på linje med oktober og noe lavere enn i september da spareraten lå på 4,8 prosent.

Prisindeksen PCE steg med 0,2 prosent i november mot 0,3 prosent i oktober. Ekskludert for volatile matvarepriser og energipriser steg det som kalles kjerne-PCE med mindre enn 0,1 prosent og var dermed tilnærmet flatt. I oktober økte denne med 0,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere