Gå til sidens hovedinnhold

Ford allerede ute av revers

Bilgiganten overrasker alle med pluss i regnskapene.

Det amerikanske Ford-konsernet overasket markedet mandag ved å legge frem et overskudd for tredje kvartal. Ikke nok med det spår bilkonsernet et solid overskudd i 2011.

Ford, som er det eneste av de amerikanske bilkonsernene som har unngått skifteretten og offentlige pengehjelp, kan vise til et overskudd på nærmere 1 milliard dollar i tredje kvartal. Analytikerne på Wall Street hadde på sin side forventet et par hundre millioner dollar i minus.

Den overraskende raske oppturen for Ford forklares med økte markedsandeler i hjemmemarkedet, kostnadskutt og salgsfremstøt gjennom sommeren. I førbørshandelen mandag morgen amerikansk tid var aksjen opp 5,7 prosent.

Tredje kvartalsresultatet endte på 997 millioner dollar, eller 29 cent per aksje. Justert for engangsposter endte bunnlinjen på pluss 26 cent, mens analytikerne ifølge Thomson Reuters hadde ventet minus 12 cent per aksje.

Driftsinntektene endte på 30,9 milliarder dollar, mot 31,7 milliarder i samme periode i fjor. Fjoråret ble for øvrig gjort opp med et tap på til sammen 14,6 milliarder dollar. Ford har ikke gått med et helårsoverskudd siden 2005.

Når forventer Ford-styret full fart fra 2011 som følge av prosessene som bilkonsernet er inne i. Konsernet skal vise det som beskrives som solid lønnsomhet fra 2011.

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley