*Nettavisen* Økonomi.

Foreldre gir blaffen i skolens regler

Mange foreldre har ingen skrupler med å reise med barna til varmere strøk utenom skoleferien Foto: Berit Keilen (NTB scanpix)

Billige turer lokker familier til å reise utenom skoleferien.

24.05.15 14:33

Selv om skolene har blitt strengere når det gjelder å gi elevene fri utenom skoleferien, oppgir tre av ti foreldre at de ikke bryr seg om skolens retningslinjer for ferie. De vil selv bestemmer når barna skal ha fri.

Det viser Tickets Respons Analyse-undersøkelse.

Skolens regler om å ta seg fri fra undervisningen har blitt strammet inn de siste årene, og mange lærere mener det er forstyrrende for undervisningen og respektløst at foreldre ikke følger skolens retningslinjer om ferie.

Likevel sier 30 prosent at de ikke bryr seg om skolens regler og selv vil bestemme når deres barn skal ha fri.

- En årsak til at så mange velger å reise utenom skoleferien, er at prisene er mye lavere enn i høysesongen. Ofte kan man få reiser til halv pris eller mindre, noe som betyr at det er mange tusenlapper å spare. Dette tror jeg gjør det verdt å bryte skolens regler om fri for mange. Det sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Det er billigst å reise i perioden fra påske til sommerferien starter og mellom starten av november og fram til de første ukene i desember. Reiser til for eksempel Antalya-kysten inklusive fly og hotell i en uke kan ligge på rundt 2000-3000 per person i mai, mens det koster det dobbelte i juli.

Det er spesielt om våren at mange foreldre benytter muligheten til å spare både penger og feriedager.

Ved å ta en uke ferie når det blant annet er Kristi Himmelfartsdag og pinse, kan man reise for eksempel en uke uten å bruke mer enn et par feriedager.

Det er slett ikke alle som bryter skolens regler om permisjon. 7 av 10 tar noe hensyn til skolens ferieregler. 43 prosent reiser kun når skolen er stengt, og 27 prosent svarer at skolens regler delvis påvirker deres reiseperiode, men at skolen som regel innvilger permisjon/fri. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.