NA24.no

Foreslår fusjon med Global Tender Barges

Foto: Falch, Knut (Scanpix)
Sist oppdatert:
Seismikkrederiet Bergen Oilfield Services vil på børs gjennom GTB.

Riggselskapet Global Tender Barges ASA (GTB) solgt nylig unna sine operative virksomhet, og er dermed en god mulighet for andre selskaper som vil ha en lett vei til børs. Det har styret i det Bergensbaserte seismikkrederiet Bergen Oilfield Services planer om å benytte seg av.

Styret i GTB melder onsdag at de har mottatt et forslag fra Bergen Oilfield om en fusjon av selskapene, hvor GTB blir overtagende selskap. Bergen Oilfield eier og drifter tre seismikkfartøyer.

Det er fond forvaltet av Sector Omega ASA som eier 78 prosent av aksjene i Bergen Oilfield. De kontrollerer også 33 prosent av aksjene i GTB. Sistnevte har hyret inn ABG Sundal Collier ASA som finansiell rådgiver i arbeidet med å oppnå best mulig resultater ved en slik fusjon, samt til å utrede eventuelle alternative strategiske alternativer.

GTB består etter salget av selskapets tre lekterrigger i slutten september, kun av en likviditetsbeholdning og seismikkbiblioteket PC2000 som dekker den iranske kontinentalsokkelen med 2D-seismikk. GTB er basert på det tidligere seismikkselskapet Globale Geo-services.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere