NA24.no

Foreslår oljefusjon

Sist oppdatert:
Frieri mellom to av oljeselskapene på Oslo Børs.

Nytt styre i Det norske oljeselskap er ikke mer enn kommet på plass før noen ønsker å gjøre store forandringer med selskapet.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Sector Asset Managements forslag til ny styreformann ble vedtatt på den ekstraordinære generalforsamlingen, og nå er et annet selskap Sector er storaksjonær i giftelystne.

Rask avklaring
Noreco foreslår en fusjon mellom seg selv og Det norske oljeselskap, der 2,44918 Noreco-aksjer gir én aksje i Det norske. Hvis dette bytteforholdet blir vedtatt vil de eksisterende aksjonærer i Det norske eie 52,5 prosent i det nye selskapet.

Nå ønsker de en rask avklaring, selv om Noreco over en lengre tid har vurdert muligheten for en sammenslåing med Det norske.

- Noreco er inneforstått med at et nytt styre i Det norske ble utnevnt i går. Basert på industrielle vurderinger og av hensyn blant annet til selskapenes ansatte er det Norecos oppfatning at det vil være det beste for begge selskaper så raskt som mulig å avklare grunnlaget for en eventuell sammenslåing. Også for å unngå ytterligere unødig markedsspekulasjon har Noreco derfor funnet det riktig å fremme forslaget om en fusjon mellom selskapene allerede nå, skriver Noreco i en børsmelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Både Noreco og Det norske har uttalt at de vil ta opp kampen med StatoilHydro og har kjempet om å være det største uavhengige uavhengige oljeselskapet på Oslo Børs. Hvis de nå finner sammen vil de definitivt innta den posisjonen.

Samlet vil de ha en produksjon på 18.000 fat oljeekvivalenter per dag. Produksjonen stammer fra ti felt, og i tillegg består porteføljen av 25 funn og flere letelisenser.

Nytt styre
Mandag ble nytt styre i Det norske valgt. Diderik Schnitler var Sector Asset Management forslag og han ble valgt inn som styreformann sammen med valgkomiteens øvrige forslag som besto av Jan Rune Steinsland, Marianne Elisabeth Johnsen, Marianne Lie og Hege Sjo. DNOs Ivar Brandvold og Tore Lilloe-Olsen ble gjenvalgt.

Sector Asset Management er blant de største aksjonærene i begge selskapene. Oljeselskapet DNO International eier 25 prosent av Det norske.

- Noreco har merket seg at det, basert på de industrielle og finansielle vurderingene samt den foreslåtte videre strategi, synes å foreligge bred støtte blant aksjonærene for en fusjon mellom Noreco og Det norske, skriver selskapet.

Gir premie
Noreco skriver i sitt forslag at bytteforholdet gir premie til aksjonærene i Det norske på henholdsvis 2,2 prosent og 9,3 prosent basert på et vektet gjennomsnitt de siste tre og seks månedene.

Pareto Securities er hyret inn som finansiell rådgiver for Noreco, mens Advokatfirma Schjødt og Arntzen de Besche Advokatfirma er de juridiske rådgiverne.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere