NA24.no

Foreslår skyhøy rente

Sist oppdatert:
Tar opp 400 mill. i nytt obligasjonslån

Roxar refinansierer kortsiktig bankgjeld gjennom å ta opp et 400 millioner kroner obligasjonslån.

NA24 - din næringslivsavis

Det er etablert et konsortium som garanterer for fulltegning av et ansvarlig obligasjonslån, garantikonsortiet består hovedsakelig av større aksjonærer i selskapet.

Aksjonærer i Roxar per 16 april 2008 vil ha fortrinn ved tildeling. Det er Fondsfinans og Pareto Securities som er tilretteleggere i prosessen.

Nedbetaler gjeld
Ved å ta opp obligasjonslånet vil Roxar kvitte seg med deler av et 12 måneders brulån på 117 millioner dollar. Dette lånet forfaller i juli og det av dette lånet vil bli konvertert til et nytt lån.

I tillegg har Roxar et femårig lån på 67 millioner dollar med forfall i juni 2012. Nedbetaling på dette lån starter fra og med september i år. Restene av det første lånet vil få samme forfall og avdragsprofil det langsiktige lånet på 67 millioner dollar.

Rente på 16,28 prosent
Obligasjonslånet vil forfalle 5 år etter innbetaling og ha en kupongrente på NIBOR pluss 700 basispoeng de første 24 månedene. Kupongrenten de siste 3 årene vil være NIBOR pluss 1.000 basispoeng. Det tilsvarer henholdsvis en rente på 13,28 og 16,28 prosent basert på den treårige NIBOR-renten på 6,28 prosent.

Rentene vil betales i form av nye obligasjoner på kvartalsvis basis. Det vil samtidig bli betalt en tegningsprovisjon på 2,5 prosent til deltakerne i obligasjonslånet ved utstedelse. I tillegg kommer det et garantihonorar på 2,5 prosent av garantert beløp til garantistene.

- Selskapet står fritt til når som helst å innløse obligasjonslånet (helt eller delvis), initialt til 106 prosent av pålydende, men fallende med 0,25 prosentpoeng per måned. Obligasjonslånet vil med andre ord kunne innløses til pålydende fra 24 måneder etter utstedelse, skriver Roxar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere