Forfatter mener å vite hvorfor rike blir rike

RIKING: Kjell Inge Røkke er en av de mest suksesfulle personene innen norsk næringsliv i moderne tid. Han startet på bånn og bygget etter hvert opp en global virksomhet innen fiske. Bildet er fra en tidligere anledning og brukes som illustrasjon i denne artikkelen.

RIKING: Kjell Inge Røkke er en av de mest suksesfulle personene innen norsk næringsliv i moderne tid. Han startet på bånn og bygget etter hvert opp en global virksomhet innen fiske. Bildet er fra en tidligere anledning og brukes som illustrasjon i denne artikkelen. Foto: Paul Weaver / Nettavisen

Studerte 177 millionærer i fem år. Én egenskap gikk igjen hos alle.

27.03.16 17:48

Etter å ha studert handlemønstrene til 177 millionærer, i en periode på fem år, fant Thomas C. Corley ut ett trekk som gikk igjen: de var alle besluttsomme, og somlet aldri når de skulle ta avgjørelser, skriver Business Insider UK.

Corley er en kjent forfatter innen det britiske næringslivet og har skrevet bøker som Rich Habits: The Daily Success of Wealthy Individuals og Rich Kids: How To Raise Our Kids To Be Happy And Successsful In Life.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Stein Erik Hagen bygget seg opp og ble millionær på egenhånd, og har preget norsk næringsliv i flere tiår (illustrasjonsfoto). Foto: Paul Weaver / Nettavisen

- Rike tar raske beslutninger

Ubesluttsomhet hindrer til og med de mest talentfulle i å oppnå suksess, skriver han i sin kommende bok, Change Your Habits, Change Your Life, skriver finansnettstedet.

Corleys funn samsvarer med tilsvarende funn journalisten og forfatteren Napoleon Hill's har gjort.

Han har studert handlemønsteret til 500 millionærer på 1900-tallet. I boken Think and Grom Rich, fra 1937, skrev han blant annet at absolutt alle millionærene han studerte hadde egenskapen at de tok raske beslutninger.

Alle har egenskapen

Videre skriver Business Insider at manglende engasjement for jobben er hovedårsaken til at folk ikke evner å ta raske beslutninger i hverdagen.

Petter Stordalen startet sin karriere som jordbærselger, og har siden siden den gang bygget seg opp til å bli mangemillionær (illustrasjonsfoto). Foto: Farid Ighoubah, Nettavisen

Nettstedet omtaler også en undersøkelse Corley refererer fra, som slår fast at anslagsvis bare 13 prosent av arbeidstakere brenner for jobben, eller følelsesmessig er dedikert til arbeidet sitt.

I sin nye bok skriver Corley også at de gode nyhetene er at alle har den iboende egenskapen om å ta beslutninger - raskt. Noen av tipsene han gir er å sette opp gjøremål på en liste og tidsfrister for når disse skal være unnagjort.

Han anbefaler også å samarbeide med businesspartnere som har de samme egenskapene, er lojal mot tidsfrister og for at ting faktisk blir gjort.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.