NA24.no

Forhandlingene krasjlandet

Foto: MAX ROSSI (Sxanpix)
Fagforeningene ødelegger nok en gang.

Fagforeningen stikker på nytt kjepper i hjulene til det skadeskutte flyselskapet Alitalia.

NA24 - din næringslivsavis

En investorgruppe satt sammen av italieneren Roberto Colaninno trekker seg fra forhandlingene om å redde flyselskapet fra Italia. De sterke fagforeningene nektet å godta redningsplanen.

- Etter syv dager med forhandlinger er det ikke flere saker å diskutere, sier Compagnia Aerea Italiana, Colaninnos investeringsgruppe, ifølge Bloomberg News.

Investorgruppen som var villige til å legge over én milliard euro, tilsvarende over 8,1 milliarder norske kroner, på bordet hevder videre at fagforeningene kun ødelegger for seg selv.

- Fagforeningene ikke skjønner den kritiske situasjonen Alitalia er i, skriver de.

Tapssluk
Hver dag i mer enn to år har flyselskapet tapt rundt 17 millioner kroner. Den italienske regjeringen har over en lengre periode forsøkt å selge sin aksjeandel i flyselskapet, men sliter nå igjen med å finne en kjøper.

Alle bud som har blitt gitt på selskapet har blitt avslått av fagforeningene. Av budgiverne har blant annet Air France-KLM Group vært på banen, men fagforeningene avslo også det budet som kom i april i år.

- Situasjonen er meget bekymringsfull, og forverres fortløpende. Alitalia vil ikke være i stand til å drifte særlig mye lengre hvis ikke det skjer noe snart, sier arbeidsministeren i Italia Maurizio Sacconi, ifølge Bloomberg News.

Planen
CAIs plan var å selge seg ut av de uprofitable enhetene for cargo og flyvedlikehold. De skulle i tillegg kutte 3.250 jobber. Alitalia skulle etter omstruktureringen fusjoneres med konkurrenten Air One SpA.

Alitalia har hele ni fagforeninger som ikke gjorde det enkelt for verken CAI eller staten som ga frist til i går for en avgjørelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere