*Nettavisen* Økonomi.

Forlater Hagens Orkla i protest

Foto: Nils Collett Vogt (NA24)

Lederen for finansavdelingen trekker seg.

14.02.11 15:57

Etter femten år i selskapet og fem år som konserndirektør for Orkla Financial Investments, trer Roar Engeland ut av konsernet, skriver Orkla i en melding.

Begrunnelsen skal være at Orkla og Engeland skal være uenige om konsernets videre utvikling. Engeland har ledet den viktige finansavdelingen til Orkla. Denne delen består av Aksjeporteføljen, Orkla Eiendom, Orkla Finans, nysolgte Elkem Energi Handel og Borregaard Skoger.

Les også: Har solgt til utlandet for 70 milliarder

Partene har derfor inngått avtale om at Engeland trer ut av konsernet og at han kommer til å motta lønn og ytelser i et år utover oppsigelsestiden på seks måneder.

- Det er ikke én sak. Det er summen av Orklas og Engelands ulike vurderinger, som er årsaken til at han trekker seg, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Orkla, Johan Chr. Hovland.

Levert knallresultater
Avdelingen til Engeland har levert knallresultater. Bare i fjerde kvartal i fjor var resultatet før skatt på sterke 2,4 milliarder kroner, mens det for hele 2010 ble et resultat på 3,75 milliarder kroner.

Aksjeporteføljen til Orkla var på 11,66 milliarder kroner ved årsskiftet, etter at 2,1 milliarder kroner ble solgt i 2010. Avkastningen til aksjeporteføljen i fjor var på sterke 31,8 prosent.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag