Forlater kjempen i dårlig forfatning

Foto: (Scanpix)

Schibsted-sjef Kjell Aamot slutter på verst tenkelige tidspunkt.

15.05.09 10:46

Schibsted melder at de skal gjennomføre en fortrinnsrettsemisjon der de skal hente inntil 1,3 milliarder kroner. Dette gjøres samtidig med at selskapets resultater er svake.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Dermed går Schibstedsjef Kjell Aamot ut døren på det verst tenkelige tidspunkt.

Henter 1,3 mrd.
Mediegiganten sier at emisjonen vil bli garantert fulltegnet.

- Blommenholm Industrier og Folketrygdfondet har forpliktet seg til å tegne seg for sin pro rata andel av emisjonen, henholdsvis 28,0 prosent og 6,8 prosent av utestående aksjer. J.P. Morgan og SEB Enskilda vil garantere for det resterende beløpet, skriver selskapet.

Den tredje storeieren Taube Hodson Stonex Partners støtter også emisjonen.

- Ny egenkapital vil styrke konsernets balanse gjennom redusert netto gjeld samtidig som det sikrer muligheten til fortsatt vekst på internett. Schibsted fortsetter arbeidet med å frigjøre kapital gjennom videre vurdering av salg av virksomheter som ikke vurderes som strategiske, skriver Schibsted.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Svake tall
Schibsted leverte meget svake tall i første kvartal. På forhånd ventet analytikerne at Schibsted ville legge frem et underskudd før skatt på 28 millioner kroner i første kvartal. Det viser estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans.

Det ordinære driftsresultatet var forventet å havne på 59 millioner kroner, mens driftsresultat før amortiseringer (EBITA) var forventet å havne på 82 millioner kroner. Analytikerne forventet også at driftsinntektene ville ligge på 3.106 millioner kroner.

Ser vi på fasiten havnet resultat før skatt på minus 39 millioner kroner, mot minus 684 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet var på minus 97 millioner kroner, mens driftsresultatet før nedskrivninger (EBITA) havnet på 5 millioner kroner.

Omsetningen falt med 10 prosent til 3.112 millioner kroner. Annonseomsetningen har falt med dramatiske 18 prosent.

Taper på nett
Finn halverer, Aftenposten på nett gir tap og VG Netts resultater daler med 8 millioner.

I Norge var det Aftenposten Multimedia, som er Aftenpostens nettaktiviteter, som var svakest. Denne delen tapte 6 millioner kroner i første kvartal. Selve papiravisen tapte i tillegg 8 millioner kroner, og dermed taper begge delene av avisen. Omsetningen til Aftenpostens multimedieaktiviteter falt med 1 millioner kroner til 22 millioner kroner i kvartalet.

Les mer: Nettet svikter for Schibsted

Aksjekursen i Schibsted faller hele 10,08 prosent til 58 kroner på Oslo Børs.

Ny toppsjef
Torsdag ble det klart at styret i Schibsted har bestemt at Rolv Erik Ryssdal etterfølger Kjell Aamot som ny konsernsjef i Schibsted.

Fra 2008 har Ryssdal vært sjef for de internasjonale rubrikktjenestene i Schibsted.

Klikk på bildet for å forstørre.

Henrik Schultz i Argo Securities var overrasket da NA24 Propaganda tok kontakt.

- Jeg hadde en knapp på Birger Magnus, men Ryssdal er ikke et dårlig valg. Han var også en av mine favoritter, sa han.

Schultz mener Ryssdal er et mer spenstig valg enn Magnus.

- Der er nok mye av Kjell Aamot i Ryssdal. Han er tøffere, villere og mer nytenkende. Det at han også har en bakgrunn fra et redaksjonelt miljø, er absolutt et pluss.

Les mer: Schibsteds nye toppsjef

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.