Forlik for eks-idrettstopp

Idrettsforbundet og den sparkede Ivar Egeberg er enige.

23.06.08 15:19

- Det er i dag inngått forlik mellom idrettsstyret og Ivar Egeberg vedrørende tvisten om Egebergs etterlønn, heter det på Idrettsforbundets nettside.

NA24 - din næringslivsavis

Senterpartiets generalsekretær vant i februar en knusende seier i arbeidsrettssaken mot Idrettsforbundet, hvor han tidligere var ansatt som generalsekretær.

Egeberg fikk fem måneders etterlønn (75.000 kroner per måned), renter og dekning av sakskostnader på vel 100.000 i dommen, som senere ble anket. Men nå er saken altså lagt død:

- Partene er nå blitt enige om at Idrettsstyret skal trekke anken. Begge parter uttrykker tilfredshet og glede over at saken er løst.

- Jeg er en offensiv kar, og selv om det var tungt å få sparken, så var det helt realt. For jeg var for offensiv. Men det har kommet frem en del feilaktige beskyldninger, blant annet at jeg hadde dobbel lønn fra Idrettsforbundet og Ontarget. Dette er nå avklart, sa Egeberg til NA24 etter at dommen.

I kjølvannet av Iva Egebergs avgang i begynnelsen av 2004, dukket det opp et tap på vel 75 millioner.

- I vår vurdering ligger også hensynet til de over 100 medarbeidere som mistet jobben som følge av de økonomiske forhold som daværende generalsekretær Ivar Egeberg hadde det administrative ansvaret for, sa idrettspresident Tove Paule da saken ble anket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag