NA24.no

Forlik for Märtha

Sist oppdatert:
Märtha Louise har inngått forlik med forlaget Publicom.

Prinsesse Märtha Louise og forlaget Publicom har inngått forlik i saken om boken «Märthas engler».

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Forliket består av tre elementer. Det ene er at forlaget fjerner omslaget med bildet av Märtha Louise, så boken blir enten solgt uten smussomslag eller med et nytt. Det andre er at forlaget betaler 150.000 kroner for å kalle boken for Märthas Engler. Beløpet har prinsessen besluttet å gi til Unicef som har årets tv-aksjon. Det tredje er at prinsessen har fått en beklagelse, sier advokat Cato Schiøtz til NA24 Propaganda.

Han sier de er fornøyd med forliket.

- Det er det høyeste beløpet som er betalt i en slik sak, tv-aksjonen har fått penger og Märtha Louise har fått en beklagelse, så ja, vi er fornøyd med forliket, sier Schiøtz.

Også forlagssjef Torgeir Lorentzen i Publicom sier de er glade for å være ferdig med saken.

- Jeg tror hverken vi eller motparten vår hadde lyst til at denne saken skulle versere i måneder. Det ligger litt i sakens natur at begge parter er fornøyd når det kommer til forlik, vi er i alle fall det, sier Lorentzen til NA24 propaganda.

Han sier de nå skal igang med å lage nytt omslag til boken, med samme tittel som tidligere, men uten bilde av prinsessen.

Prinsessen ønsket å stoppe boken fra forlaget Publicom. Prinsessen er omtalt i forordet, men har ellers ingen rolle i den fem år gamle engelske boken som omhandler folk som skal ha møtt engler.

Har du et medietips, ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere