NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Forlik for StatoilHydro

StatoilHydro får milliardgevinst etter at man har blitt enige om hvordan fusjons-ryddekostnadene skal fordeles.

StatoilHydro har i dag inngått et forlik om hvem som skal ta restruktureringskostnader knyttet til sammenslåingen av Statoil og Hydros petroleumsvirksomhet.

NA24 - din næringslivsavis

Avtalen, som er inngått mellom StatoilHydro og Petoro, Exxon Mobil Norge, Norske Shell, Total Norge, ConocoPhilips Norge og ENI Norge, innebærer at StatoilHydro har redusert kostnadsbelastningen av partnerne med 550 millioner kroner til 1.455 millioner.

Dette beløpet gjelder omstruktureringskostnader knyttet til StatoilHydros driftsorganisasjoner og funksjoner på land for å støtte selskapets virksomhet på norsk sokkel.

Voldgiftssaken om fordeling av restruktureringskostnader vil som følge av forliket bli trukket.

Forliket vil innebære en regnskapsmessig gevinst på 1.455 millioner før skatt for StatoilHydro i 4. kvartal i 2008.

I en separat pressemelding skriver Petoro at selskapet, som rettighetshaver, skal dekke nesten 50 prosent av beløpet partnerne nå har akseptert, og har brukt betydelige ressurser på denne prinsipielle saken. Administrerende direktør Kjell Pedersen i Petoro sier han er tilfreds med å ha kommet frem til en omforent løsning utenom rettsapparatet - til en betydelig lavere kostnad for partnerne enn den opprinnelige.

- Dette vil skape et mer konstruktivt samarbeid for å løse de store utfordringene vi sammen har på norsk sokkel, sier Pedersen.

Han håper at den konstruktive holdningen i forlikssamtalene også vil gjøre seg gjeldende i den forestående allokering av offshorekostnadene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere