NA24.no

Fornebu skal berge Stabæk

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Sist oppdatert:
Stabæk fikk et stort driftsunderskudd i fjor også, men skal berge seg på Fornebu-millionene.

Stabæk Fotball AS tapte 11,6 millioner i 2006, og har et samlet underskudd på 76,1 millioner siden årtusenskiftet.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har ikke levert plusstall siden 1999, men for fjoråret blir det overskudd, ifølge AS-styreleder Sverre E. Koch:

- I sum får vi et betydelig overskudd, men på driften blir det helt sikkert et underskudd, sier Koch til NA24.

- Betydelig underskudd
Styrelederen forteller at det endelige AS-regnskapet ikke er klart ennå. Mandag kveld er det årsmøte i Stabæk, og i klubbens ferske årsberetning heter det at man regner med «et betydelig driftsunderskudd, noe høyere enn budsjettert».

Styret i Stabæk Fotball skriver at: «Også for 2008 og 2009 vil AS-et budsjettere med et større underskudd, før aktivitetene på Fornebu Arena etter hvert kan bringe det hele i balanse».

Ifølge Sverre E. Koch kommer forhåndssalget tilknyttet Fornebu Arena til å berge 2007-resultatet slik at Stabæk Fotball AS går i pluss for første gang siden 1999.

- Vi har videresolgt deler av arenaen, blant annet 11.500 kvadratmeter næringsarealer, sier Koch.

- Fortsatt tøffe tider
I september i fjor fortalte han NA24 at man har lagt opp til et driftsmessig underskudd på mellom fem og ti millioner i 2007 og 2008.

- Stadionsatsningen skal finansiere dette, sa han.

I 2004 og 2005 tapte Stabæk Fotball AS til sammen 18,6 millioner. Og inntil Fornebu Arena er på plass ser det ikke veldig lyst ut:

«Stabæk opplever fortsatt tøffe økonomiske tider. Vi vil i perioden frem til FA står ferdig være en av de klubbene i TL som opererer med de minste budsjettene», heter det i årsberetningen til Stabæk Fotball.

Klubben omsatte for vel 36,5 millioner i fjor mot vel 29,7 i 2006. Stabæk Fotball AS skjøt inn 35,8 millioner som betaling for bærumsklubbens markedsinntekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere