*Nettavisen* Økonomi.

Forretningsadvokat angrepet med knust glass - er selv blitt anmeldt

En kjent finansinvestor i 40-årene er blitt beskyldt for å ha angrepet en forretningsadvokat med et knust glass. Advokaten fikk skader i halsen, ansiktet og brystet. Mannen i 40-årene ble selv skadet og har gått til motanmeldelse i saken. Bildet er tatt utenfor boligen hvor festen ble holdt forrige torsdag kveld. Foto: Farid Ighoubah (Mediehuset Nettavisen)

Den kjente forretningsadvokaten måtte sy flere titalls sting på Ullevål sykehus.

04.11.16 18:37

Mannen som er anmeldt for angrepet mener det var han selv som ble angrepet først, og har gått til motanmeldelse.

Forrige fredag omtalt Nettavisen saken om en kjent forretningsadvokat i Oslo som skal ha blitt angrepet med et knust champagneglass.

Forretningsadvokaten skal ha blitt påført skader i ansiktet, halsen og i brystet, og sydde 72 sting på Ullevål sykehs, har Nettavisen fått opplyst.

Hendelsen skjedde natt til forrige fredag, og ble anmeldt av forretningsadvokaten påfølgende dag.

Nettavisen kjenner til at mannen ble avhørt tidligere denne uken.

- Jeg kan bekrefte at det har vært utført et avhør, men ønsker ikke å fortelle hva som er blitt forklart der. Vi ønsker å avhøre andre som kan opplyse saken så raskt som mulig, sier politiadvokat Andrea Mæhlum til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Advokat John Christian Elden representerer forretningsmannen og rådgiveren i 40-årene. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Hendelsen skjedde i et privat selskap på Frogner, i en privat bolig, torsdag kveld. Mannen som holdt festen er en kjent og rik prosjektmegler.

Festen skal ha vært en innflyttingsfest på Oslos beste vestkant.

Les også: Finansmann angrepet med knust champagneglass

Har gått til motanmeldelse

Den anmeldte mannen er en norsk forretningsmann og har vært rådgiver for toppidrettsutøvere i London. Allerede lørdag gikk mannen i 40-årene til motanmeldelse av forretningsadvokaten.

- Vi har også mottatt en anmeldelse fra ham (mannen i 40-årene). Den kom til oss på mandag, og vi ønsker å utføre et avhør av ham, sier Mæhlum.

Ifølge mannen i 40-årene er det forretningsadvokaten som skal ha startet basketaket som var foranledningen til episoden med glassangrepet.

Hodeskader

- Min klient ble også lagt inn på sykehus. Han hadde hodeskader og flere kutt som måtte sys, sier advokaten til mannen i 40-årene John Christian Elden til Nettavisen.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

- Vi har sendt en forklaring fra hans side til politiet, og bedt dem følge opp umiddelbart med avhør av ham og den mistenkte forretningsadvokaten. Vi ønsker å at politiet skal få oversikt over hva som har skjedd og få avhørt andre vitner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den kjente forretningsadvokaten ble fraktet til Ullevål sykehus hvor han fikk sydd 72 sting etter å ha blitt angrepet med et knust glass.

Elden forteller også at hans klient er klar på at det var han som ble angrepet, og at vitner kan bekrefte dette.

- Min klient er fortsatt skadet og kan ikke reise, slik han hadde planer om. Han er derfor fortsatt i Oslo, sier Elden.

Den finansmannen og rådgiveren i 40-årene tok forrige fredag kveld kontakt med VG for å fortelle sin versjon:

– Jeg ble angrepet ved to anledninger. Jeg ble først slått ned i andreetasjen. Jeg går ned, men han følger etter meg og flyr på meg en gang til. I basketaket knuses glasset. Jeg har kutt overalt, sier finansmannen, som opplyste at han var hos legen for å sy et kutt som hadde gått opp igjen.

Den profilerte forretningsadvokaten ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag