NA24.no

Forsikret seg mot overdose

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ville få millionerstatning dersom Michael Jackson døde av en overdose.

Milliardæren Philip Anschutzs konsertpromoteringsselskap AEG Live er arrangøren bak de 50 konsertene Michael Jackson skulle holdt på Londons O2-arena i sommer.

NA24 - din næringslivsavis

Konsertene som raskt ble utsolgt og ville brakt inn flere hundre millioner kroner ble naturlig nok kansellert da Michael Jackson døde.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nå melder selskapet at de har tegnet en forsikring som vil hjelpe til med å dekke deres tap dersom det viser seg at Michael Jackson omkom ved ulykke, inkludert narkotisk overdose. Forsikringen dekker imidlertid ikke dødsfall av naturlige årsaker, ifølge Associated Press.

Selskapets toppsjef Randy Phillips melder at AEG Live har mottatt 17,5 millioner dollar fra forsikringsselskapet Lloyd's. AEG skal imidlertid ha gitt Jackson et forskudd på mellom 25–30 millioner dollar som er brukt på å dekke deler av gjelden hans, lønne noen av hans ansatte og dekke leien på boligen Jackson bodde i.

De utsolgte konsertene samlet inn vel 85 millioner dollar i billettinntekter, men AEG har tilbudt alle kundene full tilbakebetaling som følge av omstendighetene. Men mellom 40 og 50 prosent av de som har kjøpt billett har så langt valgt å beholde billetten som et minne, noe som bidrar til å dekke AEGs kostnader.

AEG melder også at de ikke kommer til å saksøke boet etter Michael Jackson for å få dekket sine utgifter.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere