*Nettavisen* Økonomi.

Forsiktig børs

Rederfamiliene er i fokus på Oslo Børs etter at de har vært aktive det siste døgnet.

23.11.06 10:22

Fallende oljepris bidrar til at Oslo Børs har fått en treg start på dagen. Hovedindeksen er ned 0,10 prosent til 416,87 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Expert klarer rett til topps av både vinnerlisten og listen over de mest omsatte aksjene. Rasmussengruppen har solgt alle aksjene de hadde i forhandleren av forbrukerelektronikk til en annen rederfamilie. Totalt har aksjer for 710 millioner kroner byttet eiere og det er Anders Wilhelmsen-gruppen som er blitt ny storeier i Expert.

Etter det siste kjøpet eier nå Anders Wilhelmsen-gruppen 26,7 prosent av de utestående aksjene i Expert. Aksjene byttet eiere til en kurs på 100 kroner, mens Expert-aksjen omsettes til 96,50 kroner like etter at børsen åpnet. Det tilsvarer en oppgang på 6,63 prosent i forhold til gårsdagens sluttkurs.

Klikk på bildet for å forstørre.

Byr på Rieber
AS Atlantis Vest har kommet over 40 prosent av de utestående aksjene i bergensfirmaet Rieber & Søn. Det betyr at AS Atlantis Vest må legge inn et pliktig bud på Rieber & Søn. De varsler nå at de vil legge inn et bud på 53 kroner per aksje. Aksjen stiger 1,90 prosent til 53,50 kroner.

Oljeprisen falt etter at de amerikanske oljelagrene ble fullere i forrige uke. Et fat nordsjøolje med levering i januar koster 59,30 dollar ved råvarebørsen i London.

Statoil faller 0,88 prosent til 169,75 kroner, mens Norsk Hydro blir løftet 0,66 prosent til 151,50 kroner. DNO faller 1,85 prosent til 11,70 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fredriksens riggeventyr vil bli større
Seadrill var i går ettermiddag ute med tall for tredje kvartal. Aksjen faller sammen med de andre oljerelaterte aksjene og er ned 0,74 prosent til 101 kroner.

- SeaDrill leverte tall som i hovedsak var på linje med våre forventninger. Finanspostene kom imidlertid inn bedre enn ventet og løftet dermed bunnlinjen høyere enn estimatet. På den operative siden skrider nybyggene frem som planlagt. Markedsutsiktene er gode og ledelsen har besluttet å øke investeringene i enkelte av prosjektene, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset opprettholder holdanbefalingen og har et kursmål på 98 kroner per aksje.

Inmeta topper taperlisten med en nedgang på 3,23 prosent til 3 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.