NA24.no

Forsiktig børsoppgang i USA

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Aksjene sniker seg sakte og forsiktig oppover i den amerikanske handelen.

Børsene i New York stiger forsiktig mandag ettermiddag. Dermed fortsetter oppturen fra forrige uke.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones stiger 0,17 prosent til 13.662,41 poeng. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen peker opp 0,06 prosent til 2.628,21 poeng. Den brede S&P 500-indeksen er opp 0,09 prosent til 1.534,31 poeng.

Dollar har ifølge Marketwatch svekket seg mot det britiske pundet etter at det går spekulasjoner om at to av de største selskapene i Storbritannia kan havne på utenlandske hender. Det skal være rykter om bud på Imperial Chemical Industries og J. Sainbury som drar pundet oppover. Ellers holder dollaren seg godt mot de viktigste valutaene.

Airbus har mottatt ordre på til sammen 25 milliarder dollar. Det er i forbindelse med et luftfartsshow i Paris at de opplyser at US Airways Group og Qatar Airways har lagt inn storordre på nye flymaskiner. Blant annet skal US Airways fase ut flåten av Boeing737-300 og 737-400.

De mange oppkjøpene og fusjonene de siste månedene har vært noe av motoren i lokomotivet i den globale børsoppgangen. Oppkjøpsbølgen tok en pause da obligasjonsrentene steg godt over fem prosent. Når de lange rentene stiger tar det noe av brodden til investeringsvillige spekulanter.

Finish Line sier at de har blitt enige om å kjøpe skotøy- og tilbehørforhandleren Genesco. Prisen verdsetter Genesco for 1,46 milliarder dollar. Fordelt per aksje lyder budet fra Finish Line på 54,50 dollar som er rundt 10 prosent høyere enn sluttkursen fredag. For to uker la Foot Locker inn et bud på 51 dollar per aksjen. Dette budet ble ikke anbefalt av Genesco.

Samtidig knyttes BHP Billiton nok en gang til et kjøp av den amerikanske aluminiumsprodusenten Alcoa. Nå er det snakk om et bud på 40 milliarder dollar, skriver the Times. Samtaler med Alcoa skal ikke være innledet. Tidligere har Alcoa selv prøvd å kjøpe den kanadiske aluminiumsprodusenten Alcan, men det ble med forsøket. Alcan kalte budet fiendtlig etter at de to selskapene har vært i samtaler om et samarbeid de siste årene.

Spekulasjoner om at Rio Tinto også vil kaste seg på en budkamp vekkes til live. Både BHP Billiton og Rio Tinto har tidligere vært knyttet til et kjøp av Alcoa. Blant annet fordi gruvegigantene er de eneste som er store nok til å sluke den amerikanske aluminiumskjempen.

Råvarebørsen i Chicago avviser at de er i samtaler om å kjøpe råvarebørsen i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere