NA24.no

(Scanpix)

Forsiktig i USA

Dollar på bunnivå og blandede signaler fra næringslivet preger handelen i New York.

Rett etter at handelen på Wall Street startet hadde de tre toneangivende indeksene kommet seg opp på plussiden. Dow Jones stiger 0,21 prosent til 12.553,40 poeng, mens Nasdaq Composite stiger 0,52 prosent til 2.334,24 poeng. S&P 500 klatrer 0,11 prosent til 1.355,97 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Dollaren svekker seg videre mot de andre valutaene. I løpet av natten og mot morgentimene har den amerikanske valutaen fått en liten knekk. Det internasjonale pengefondet, IMF, uttalte at dollaren er sterk sammenlignet med tilstanden til den amerikanske økonomien. Sammen med nye nedslående rapporter rundt situasjonen i finansmarkedene og utviklingen i verdens største økonomi har dollaren blitt stadig svakere.

Lav dollar har medført at råvareprisene stiger. I oljemarkedet har det blitt satt flere rekorder det siste døgnet. Lave oljelagre i USA har forsterket prisoppgangen. Onsdag kom rapporten som viser et overraskende trekk i oljelagrene. Det sørget for at den amerikanske lettoljen, WTI, steg til 112,20 dollar fatet. Det er ny rekord. Torsdag ettermiddag faller riktignok prisen noe tilbake.

Flere samtaler
Yahoo skal være i fremskredne samtaler med Time Warners AOL, det skriver Wall Street Journal og New York Times. Samtidig skal Rupert Murdoch News Corp har innledet samtaler om å fremme et felles bud på Yahoo. Yahoo-aksjen stiger 2,4 prosent i førhandelen.

Millennium Pharmaceuticals kan havne på nye hender. Takeda Pharmaceutical har lagt inn et bud på alle aksjene i selskapet. Budet på 8,8 milliarder dollar inneholder en premie på godt over 50 prosent sammenlignet med sluttkursen onsdag.

Kjemikalie giganten DuPont har jekket opp utsiktene for første kvartal, men må melde at utsiktene for andre kvartal blir under hva markedet hadde ventet.

Wal-Mart jekker opp guidingen for første kvartal. I en oppdatering opplyser et av verdens største supermarked-konsern at salget i mars var høyere enn tidligere ventet. Det medfører at de venter at resultatet i første kvartal blir langt sterkere enn tidligere antatt. For årets tre første måneder venter de nå at resultatet fra videreført virksomhet vil ligge i intervallet 74 cents og 76 cents. Tidligere har de operert med et mål om 70-74 cents per aksje i resultat for første kvartal.

Klesselskapene klarer ikke holde takten med Wal-Mart. GAP, Limited Brands og Pacific Sunwear melder om sviktende omsetning. Det samme gjorde Bed Bath & Beyond som i tillegg har sendt ut et resultatvarsel som viser at de ikke vil innfri analytikernes forventninger.

Store underskudd
Handelsbalansen til USA viser et underskudd på 62,32 milliarder dollar for februar. Det er langt mer enn hva analytikerne hadde ventet. Ifølge Bloomberg News lå økonomene inne med et konsensus på 57,50 milliarder dollar. Eksporten økte med 2 prosent til 151,36 milliarder dollar i februar, men ble overgått av importveksten på 3,1 prosent til 213,68 milliarder dollar.

Antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd falt i forrige uke til 357.000 viser en oversikt fra det amerikanske arbeidsdepartementet. Det er en nedgang på 53.000 fra det rekordhøye 407.000 uken i forveien. Samtidig steg antall registrerte søkere med 3.000 personer til 2.940.000. På forhånd ventet økonomene 386.000 nye førstegangssøkere og 2.835.000 personer som søkere til videreført ledighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere