NA24.no

Forsiktig på børsen

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Oslo Børs kryper oppover, men det er stor usikkerhet.

Aksjene på Oslo Børs åpner forsiktig onsdag morgen. Hovedindeksen stiger 0,22 prosent til 499,17 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har siden børsen stengte tirsdag klatret oppover og koster nå 70,77 dollar ved råvarebørsen i London. Dollaren har falt til 5,96 kroner onsdag morgen. I ettermiddag blir de ukentlige oljelagertallene fra de amerikanske myndighetene frigitt og det er knyttet en del spenning til hvordan utviklingen gikk siste uke.

Bensinlagrene og raffinerienes utnyttelsesgrad vil følges nøye. Bensinprisene er rekordhøye i USA og kan fort bli en brikke i det politiske spillet frem mot presidentvalget om halvannet år. Samtidig er orkansesongen i gang. OPEC truer dessuten med å stenge kranene hvis de vestlige landene fortsetter den aggressive utviklingen av biodrivstoff.

Statoil faller 0,15 prosent til 167,75 kroner, mens Norsk Hydro stiger 0,23 prosent til 217 kroner. Hydro tapte i konkurransen med Alcoa om å utbyggingen på Grønland til 20 milliarder kroner. Den tapte kontrakten gjelder bygging av et aluminiumsverk og en formidabel kraftutbygging.

REC stiger 2,04 prosent til 200 kroner og har med det satt ny rekord.

John Fredriksens tankrederi Frontline faller 2,64 prosent til 276,50 kroner, men aksjene går uten rett til utbytte på 1,5 dollar per aksje. Dermed stiger i realiteten aksjekursen til Frontline.

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Service stiger 0,48 prosent til 157 kroner.

- PGS annonserte i går planer for finansiering på 800 millioner dollar og gjentok at de tar sikte på et ekstraordinært utbytte på 10 kroner per aksje innen sommeren. Selskapet vil også få inn 213 millioner dollar ved salget av Ramform Victory, som vil bli kjøpt tilbake ved utløpet av charterperioden. Vi mener selskapet er i god posisjon til å gjøre konsolideringer i bransjen og har kjøpsanbefaling på PGS med et kursmål på 170 kroner per aksje, skriver DnB NOR Markets i sin morgenkommentar.

Det er to aksjer som skiller seg ut onsdag morgen. Markedet tar godt i mot nyheten om at Fara har fått en kontrakt i Finland verdt 20 millioner kroner. Etter oppkjøpet av det finske selskapet Buscom har billettsystemselskapet fått et feste inn i det finske markedet. Kontrakten gjelder oppgradering av et system som Buscom leverte for en tid tilbake. Fara-aksjen klatrer 12,29 prosent til 2,65 kroner.

Altinex melder om mer olje i Huntington-brønnen på britisk side i Nordsjøen. Da funnet ved brønnen ble kjent ble det opplyst at det var gjort funn av et lag på 58 fot oljeførende sand, nå har videre testing gjort at oppdagelsen er oppgradert til 130 fot som er fullstendig oljebærende. Markedet sender aksjekursen opp 10,22 prosent til 2,05 kroner.

Bioteknologiselskapet NorDiag stiger 2,87 prosent til 8,95 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere