NA24.no

Forsiktig start i New York

Sist oppdatert:
Aksjemarkedet er avventende rett etter at handelen har kommet igjen i USA.

Et hopp i oljeprisen har fått investorene i USA tilbake på defensiven. Etter kort tid faller alle de tre toneangivende nøkkelindeksene.

NA24 - din næringslivsavis

Størst er fallet i den kjente Dow Jones-indeksen som er ned 0,26 prosent til 11.383,56 poeng. Nasdaq Composite og de brede S&P 500-indeksen følger hverandre tett med et fall på henholdsvis 0,13 prosent til 2.358,94 poeng og 0,12 prosent til 1.270,04 poeng.

Ordreinngangen av varige goder overrasker på den positive siden. Antallet fabrikkordre økte med 1,3 prosent i juli. Det viser ferske tall fra det amerikanske handelsdepartementet. Det er godt over forventningene i markedet som ifølge Dow Jones ventet at antallet ordre ville være uendret. Ordreinngang av varige goder utenom transport og forsvar endte på henholdsvis 0,7 prosent og 2,8 prosent.

Onsdag betyr at det er klart for den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene. Den kommer senere på ettermiddagen, men den tropiske stormen Gustav har sørget for oppgang i oljemarkedet. Frontkontrakten til den amerikanske referanseoljen WTI stiger 1,85 prosent til 118,42 dollar per fat.

Standard & Poor’s kredittrating er av de mer prestisjetunge vurderingene man som selskap får i USA. Før børsåpning i New York onsdag melder kredittratingselskapet om en nedgradering av boliglånskjempene Fannie Mae og Freddie Mac fra henholdsvis A til A-. Boliglånskjempene blir dermed av de mer så spennende å følge i USA fremover. De to har totalt over 5.200 milliarder dollar utestående i det amerikanske boliglånsmarkedet. Skulle de få ytterligere problemer med mislighold, vil konkursen til Bear Stearns tidligere i år kun være en dråpe i havet i forhold.

Ifølge Marketwatch har oljegiganten ConocoPhillips planer om å selge det lille de har igjen av bensinstasjoner til PetroSun West for 800 millioner dollar, om lag 4.300 milliarder kroner. Wall Street Journal skriver at flere og flere oljeselskaper ønsker å kvitte seg med den marginpressede bensinstasjonsvirksomheten for å konsentrere fokuset på leting og utvinning av råolje.

Amylin Pharmaceuticals blir sendt ned hele 13 prosent etter dødsfall. I forrige uke kunne det amerikanske farmasiselskapet melde om at to pasienter hadde gått bort etter å ha tatt deres diabetesmedisin, Byetta. Før børsåpning onsdag melder selskapet om at ytterligere fire personer har omkommet etter å ha tatt medisinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest