NA24.no

Forsiktig start i USA

Foto: Richard Drew (AP / Scanpix)
Sist oppdatert:
Investorene reagerer negativt på nye makrosignaler.

Wall Street åpner i minus etter at makrorapporten viser tvetydige signaler.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones faller 0,07 prosent til 12.983,46 poeng etter få minutters handel. Teknologiindeksen Nasdaq Composite blir sendt ned 0,29 prosent til 2.526,33 poeng, mens den brede S&P 500 er ned forsiktige 0,04 prosent til 1.423 poeng.

Bygger flere boliger
Overraskende positive boligtall fra USA støtter opp om stemningen. I april ble det satt i gang bygging av 8,2 prosent flere nye boliger. Totalt var det 1,032 millioner nye boliger som ble satt igjen. Det viser tall fra den amerikanske handelsdepartementet.

Økonomene hadde ventet at byggestart av nye boliger ville ligge på 940.000, viser estimater fra Bloomberg News. Samtidig ble det gitt 978.000 nye byggetillatelser. Det er en oppgang på 4,9 prosent.

Økonomene på Wall Street søker etter tegn som kan bygge opp under forhåpningene om at den amerikanske økonomien tar seg opp i andre halvdel av 2008. Dagens boligtall er fortsatt svake sett i forhold til det som er normalen, men gir håp til de som satser på at bolignedturen er i ferd med å nå bunnen.

Stemningen daler
Forbrukersentimentet faller i USA. I midten av mai ligger indeksen fra Universitet i Michigan på 59,5, noe som er en nedgang fra 62,6 i april. Analytikerne hadde ventet at målingen ville havne på 62,5 viser en undersøkelse gjennomført av Bloomberg News.

Rapporten viser at målingene for nåværende situasjon faller til 71,7 fra 77 i april. Forventningene viser også dalende tendens og er på 51,7 mot 53,3 i april.

Oljeprisen stiger videre. Dollaren svekker seg og sammen med forventninger om at Kina må øke importen av olje i forbindelse med gjenoppbyggingen av industrien og bygninger etter jordskjelvet. Analytikerne fortsetter å jekke opp oljeprisforventningene. Sist ut er Goldman Sachs som nå venter at oljeprisen kan nå 141 dollar fatet i andre halvdel av 2008. Det er en oppjustert fra 107 dollar som det tidligere anslaget lå på.

Ved råvarebørsen i New York stiger frontkontrakten til den amerikanske lettoljen til 126,91 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere