Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Forsinkelser for Hurtigruten

Foto: Hurtigruten.com
Sist oppdatert:
Forhandlingene med kreditorene skaper utfordringer.

Redningspakken som skal få Hurtigruten på rett kjøl igjen drøyer. Bankene vil ikke uten videre godta at selskapet får tre år med avdragsfrihet på lånene.

NA24 - din næringslivsavis

Hurtigruten har allerede fått på plass en rettet emisjon på 313,85 millioner kroner, men de har tegnet seg i denne kapitalutvidelsen har stilt en rekke betingelser. En av betingelsene er at kreditorene gir samtykke for den pågående finansielle restruktureringen.

Tar lengre tid
Emisjonen må godtas av aksjonærene, men siden Hurtigruten ikke har fått samtykke av samtlige kreditorer må de utsette en forventet ekstraordinær generalforsamling. Nå tror de at en ekstraordniær generalforsamling kan avholdes i begynnelsen av februar og ikke i slutten av januar som de opprinnelig forventet.

- Mange banker er involvert og det tar litt lengre tid, sier finansdirektør Jens Kristian Johnsen i Hurtigruten til NA24.

Ifølge finansdirektøren er det forhandlingene med banksyndikatet som består av ti banker i tillegg til to kommandittselskap som drøyer ut. Hurtigruten har blitt enige med eierne av det konvertible obligasjonslånet om betingelsene som er betinget av den rettede emisjonen.

Avdragsfrihet
En av årsakene til at det drøyer er at vilkåret i avtalen er at det er långiverne må innvilge tre års avdragsfrihet.

Johnsen sier at de ikke har satt en endelig frist når de må bli ferdig med forhandlingene, men hadde trodd at de ville ha en avklaring i forkant av den opprinnelige planlagte ekstraordinære generalforsamlingen.

- Vi jobber med kontinuerlig med å få dette på plass og at det blir tilført egenkapital i et vanskelig marked, sier Johnsen og innrømmer at det er krevende og utfordrende.

- Forhandlingene med kreditorene er utfordrende og det kan ikke gis noen garanti for at samtlige av betingelsene for den rettede Emisjonen vil bli oppfylt, skriver Hurtigruten i børsmeldingen.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!