NA24.no

(Scanpix)

Forsinkelser rammer Rocksource

Sist oppdatert:
Oljeproduksjonen ble lavere i august.

Oljeselskapet Rocksource oppnådde en snittproduksjon på 2.486 fat oljeekvivalenter per dag i august. Det er en nedgang fra 2.630 fat om dagen i juli, men betydelig bedre enn hva tilfellet var i august i fjor da produksjonen lå på 600 oljefat per dag.

NA24 - din næringslivsavis

Rocksource forklarer at produksjonen var stabil de tre første ukene, men tekniske problemer med en brønn gjorde at produksjonen har blitt satt ned frem til reparasjonsarbeidet kan bli gjennomført. Det er ventet at dette arbeidet vil starte tidlig i september

Samtidig opplever oljeselskapet forsinkelser i borekampanjen. Problemer hos en annen operatør har medført at boreriggen som skal stå for borekampanjen i 2008 blir senere levert enn tidligere antatt. Nå venter de at riggen vil komme den første uken i september, og forsinkelsen på to måneder gjør at Rocksource må utsette den planlagte produksjonsøkningen fra nye brønner. Det beholder likevel målet om en snittproduksjon på 2.500 fat oljeekvivalenter per dag.

For å få gjennomført boringen av to letebrønner i 2008-kampanjen uten å avbryte boringen av utviklingsbrønner har Rocksource sikret seg en annen rigg som vil komme til området i midten av oktober. Dette vil gjøre at borekampanjen kan komme i gang igjen uten tilleggskostnader. Hvis de oppnår suksess med letebrønnene kan de fremskynde boreprogrammet for 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere