*Nettavisen* Økonomi.

Forsinket Vista tappet Bill

Microsoft lanserer sitt nye operativsystem, Vista. Men forsinkelse rammer inntektene til IT-giganten.

25.01.07 23:00

Microsoft er i ferd med å rulle ut sitt nye operativsystem, Microsoft Vista, som er den første store oppdateringen av operativsystemet på mer enn fem år. Samtidig kommer en ny Office-pakke. Investorene forventer at produktene kommer til å sørge for mer penger i kassen til verdens rikeste mann de neste kvartalene.

NA24 - din næringslivsavis

Men operativsystemet er forsinket, noe som dro ned resultatet i andre kvartal. Ifølge MarketWatch falt resultatet med 28 prosent, til 2,63 milliarder dollae. Omsetningen økte med seks prosent, til 12,54 millarder dollar i andre kvartal.

Dermed falt Microsoft-aksjen med 2,1 prosent på Wall Street i dag. Selskapet har steget 12 prosent på børsen siden starten på andre kvartal.

Men ting er på langt nær svart for Bill Gates. Selskapet forventer at salget av Vista vil bidra til å bedre resultatet i månedene som kommer. Salg og inntjening slo analytikernes forventninger, takket være spillegal ungdom som kjøper Xbox 360 i lange baner. De gode salgstallene, og forventningene for neste kvartal førte til en økning i aksjekursen på tre prosent etter stengetid på Wall Street.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.