NA24.no

Forskrekket over Solbergs Terra-håndtering

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Carl I. Hagen krever etterforskning av hva som skjedde i Terra-saken i Kommunaldepartementet under Erna Solberg.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I et intervju med Bergens Tidende sier Stortingets visepresident Carl I. hagen, som er medlem av kontrollkomitten, at han er forskrekket over opplysningene som er kommet frem om departementes behandling av Terra-saken.

NA24 - din næringslivsavis

Burde ha reagert
Nå skal kontrollkomiteen behandle Kommunaldepartementets håndtering av Terra-saken på grunnlag av en granskingsrapport fra Riksrevisjonen.

- Dersom det stemmer at Kommunaldepartementet i 2004 ble orientert om at Terra brukte Vik-brevet fra Kommunaldepartementet for å få andre kommuner til å investere, burde departementet avgjort ha reagert.

Overså advarlser
Hagen viser til at departementet har sett bort fra advarsler fra kommunerevisorer i to andre kommuner om at prinsippet departementet sto på var i strid med kommuneloven.

- I ettertid ser vi alle at departementets tolkning i Vik-saken fra 2002 var feil. Departementet sto på den feilaktige tolkningen helt fram til i februar 2008. På denne bakgrunnen vil det være naturlig at politi eller påtalemyndighet setter i gang etterforskning for å avdekke om det har skjedd brudd på lover og regler og om det er vist uforstand eller grov uforstand i tjenesten av embets- eller tjenestemenn. Det er viktig å klarlegge hvor høyt opp i departementet informasjon og beslutningsprosesser har gått, sier Hagen til Bergens Tidende.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere