Gå til sidens hovedinnhold

Forsøker å kuppe partinavnet Alliansen

Etter det Nettavisen kjenner til, vil et nytt parti med det foreløpige navnet Alliansen bli presentert i Porsgrunn torsdag kveld. Men partiet har ikke noe med initiativet som tidligere er omtalt med samme navn

Artikkelen er oppdatert. Nettavisen skrev først at det nye partiet er det samme initiativet som tidligere er omtalt som Alliansen. Dette er ikke riktig.

Det har lenge vært kjent at et nytt, innvandringskritisk parti er under oppseiling i Norge.

Særlig vakte det oppsikt at Ingvil Tybring-Gjedde og Christian Tybring-Gjedde (henholdsvis statssekretær og stortingsrepresentant for Frp) ble koblet til det nye partiet.

Eget møte etter debattmøte

Etter det Nettavisen kjenner til, vil lanseringen av et nytt partiet skje denne uka i Porsgrunn, men partiet skal ikke ha noe med det som tidligere er omtalt som Alliansen.

Nettavisen blir fortalt at det allerede i morgen tidlig (onsdag) vil gå ut en pressemelding om et hittil ukjent møte torsdag kveld - etter et debattmøte om norsk forsvars- og sikkerhet på det såkalte Ælvespeilet.

Tittelen på debattmøtet er Hva truer Norge nå?

I debattpanelet skulle før nevnte Christian Tybring-Gjedde delta, sammen med Helge Lurås i Senter for internasjonal og strategisk analyse, redaktør Hans Jørgen Lysglimt Johansen i Farmand - og tidligere flaggkommandør Jacob Børresen i Forsvaret. Tybring-Gjedde har imidlertid takket nei til dette møtet for lenge siden.

BLOGG: Unnskyld, Tybring-Gjedde!

Interimstyre

Etter at herrene er ferdig med å diskutere forsvarspolitiske spørsmål, ca klokken 22.00, er tiden kommet for å presentere det nye partiet - i et nytt møte samme sted.

Nettavisen blir fortalt at Hans Jørgen Lysglimt Johansen da vil stå fram som leder i interimstyret. Ved siden av å være redaktør for tidsskriftet Farmand, ble Lysglimt Johansen også kjent som ivrig Trump-tilhenger i det amerikanske presidentvalget.

Bekrefter møte

Da Nettavisen får tak i Hans Lysglimt Johansen bekrefter han selve møtet.

På spørsmål om det er tilfeldig at de har valgt et møte der Tybring-Gjedde skulle være tilstede, sier han at det bare er tilfeldig.

Overfor Nettavisen later Lysglimt Johansen først som om det nye partiet er det samme partiet som er omtalt i flere aviser tidligere. Men det er det ikke, sier tidligere initiativtaker Mikkel Dobloug til Nettavisen.

Han reagerer med latter på at en annen gruppering nå forsøker å kuppe både initiativet og navnet til den først omtalte alliansen.

- Men vi er glad i alle initiativ, sier Dobloug.

- Det er ikke noe ondsinnet bak at vi nå bruker navnet Alliansen, sier Hans Lysglimt Johansen til Nettavisen.

- Men at det ble oppfattet som det samme initiativet, må vi vel bare kunne kalle en misforståelse, legger han til.

«Tverrpolitisk parti»

Dagbladet hadde et intervju med mangemillionær Mikkel Dobloug tidligere denne måneden. Det var han som holdt den omtalte middagen 24. august, og blir beskrevet som en som har jobbet i kulissene for å skape det han kaller et nytt, norsk sentrumsparti.

Nå er altså ideen til det nye partiet tatt av noen andre.

Kommentarer til denne saken